Afbeelding
Foto: Rene van der Hulst

Cash on Delivery en Pam MacBeth

Country en westcoast bij Red Box Sessions

Venray | Na (hard)rock, funk en jaren ’70-pop staat zaterdag country en west-coast op het programma van de Red Box Sessions. Daarvoor tekenen Cash on Delivery, al jaren top in de Nederlandse country. De band speelt samen met de Amerikaanse zangeres Pam MacBeth. 


Crossroads heet hun nieuwste programma. Bij het horen van die titel denken de bluesliefhebbers meteen aan het legendarische verhaal van bluesman Robert Johnson die op een kruising van stoffige wegen ergens in het zuiden van de Verenigde Staten zijn ziel verkocht aan de duivel, in ruil voor goddelijke gitaartalent. Maar er zijn natuurlijk veel meer kruispunten in de muziek. In het programma van Cash on Delivery gaat het om de invloeden en raakvlakken tussen country en de muziek van de westcoast van de VS. Bands, zangers en zangeressen als Stevie Nicks, Bonnie Raitt en Cheryl Crow staan met één of twee benen in de countrywereld. The Eagles verpopten met megasucces de countryrock en ook de Stones hadden hun countryperiode. Een megapopster als Taylor Swift ging de omgekeerde weg en boekte succes met haar nummers in americanastijl.


Uit al die bronnen put Pam Macbeth en de mannen van Cash on Delivery weten daar ook wel raad mee. Al enkele decennia speelt de band traditionele country en pop, plus alles wat daar tussen zit. En dat in Nederland en (ver) daarbuiten. Bij Cash on Delivery is de basgitaar in de handen van Ad Welten, die samen met Marcel van Staveren spil en drijvende kracht is van de Red Box Sessions. Samen proberen ze live muziek in een ongedwongen sfeer in Venray op de kaart te zetten. Op zaterdag 3 juni is de laatste Red Box Session van dit seizoen. Die avond drie lokale bands op het podium van de Bolzaal in de schouwburg. Maar eerst Crossroads met Pam MacBeth en Cash on Delivery. Aanvang 20.00 uur, kaartjes à  15 euro zijn verkrijgbaar via de schouwburgkassa.

Foto: Rene van der Hulst.