Amber Simons werd tweede tijdens EK Dames wedstrijd.
Amber Simons werd tweede tijdens EK Dames wedstrijd. Foto: Maycel de Bruijn

Tweede plek voor Amber Simons

Deurne | Amber Simons (Well) heeft tijdens het Europees Kampioenschap voor Dames (IMBA) de tweede plaats behaald. Simons reed een sterke wedstrijd in het Brabantse Deurne. In alle drie de manches ging zij het gevecht aan met Britt van der Werff (Valkenswaard) om de manchezege. Met name in de tweede manche was Simons dicht bij een manchezege. Echter moest zij het uiteindelijk in alle drie de manches doen met de tweede plaats. De volgende wedstrijd van dit EK vondt plaats op 25 juni in het Oostenrijkse Feldkirch.


Tijdens de jeugdwedstrijden van Zaterdag was Stan Pijpers dicht bij een podiumplaats in de klasse 65cc Kleine Wielen. Na een vierde plaats in de eerste manche profiteerde Pijpers van een fout van de koploper. Hierdoor behaalde hij de tweede plaats in de manche. Helaas vielen de uitslagen van beide manches niet gunstig uit voor Pijpers en viel hij met de vierde plaats in het dagklassement net buiten het erepodium. Op zondag reed Pijpers opnieuw een wedstrijd. In Varsseveld behaalde hij in de klasse ONK 65cc Kleine Wielen tweemaal de vierde plaats. Hiermee werd hij ook vierde in het dagklassement.

Op Hemelvaartsdag stond in Rhenen de derde wedstrijd op het programma in de strijd van het ONk Quads Masters. Met een derde en tweede plaats in de manches eindigde Joe Maessen (Ysselsteyn) op de derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het kampioenschap verloor Maessen echter wel de koppositie aan de Belg Jan Vlaeymans. Op Zondag Nam Maessen deel aan het Duitse Kampioenschap Quads in Schopfheim (Dui). Maessen kwam in de eerste manche niet aan de finish. Met de derde plaats in de tweede manche werd Maessen nog zevende in het dagklassement.


Uitslagen:

Donderdag18 mei

Rhenen (KNMV)

ONK Quads Masters

 3. Joe Maessen (Ysselsteyn)

NK Quads

28. Thijs Frederix (Oirlo)

Zaterdag 20 mei

Deurne (MON)

Open Clubklasse

7. Bart Pijpers (Wanssum)

65cc Kleine Wielen

4. Stan Pijpers (Wanssum)

65cc/85cc Beginners

18. Maud Pijpers (Wanssum)

50cc Automaten

7. Senn Kuenen (Overloon)

22. Niels Pijpers (Swolgen)

Zondag 21 mei

Varsseveld (KNMV)

65cc Kleine Wielen

4. Stan Pijpers (Wanssum)

Deurne (MON)

IMBA Dames 

2. Amber Simons (Well)

MX 2 Inters

10. Bart Pijpers (Wanssum)

MX Open Nationalen

21. Jules Deenen (Wanssum)

27. Juup Tax (Wanssum)

MX 2 Junioren

30. Bram Gossens (Venray)

38. Sam Vousten (Groeningen)

39. Jesse Rutten (Wanssum)

52. Quinn Kuenen (Overloon)

Schopfheim, Dui (DMSB)

DM Quads

7. Joe Maessen (Ysselsteyn).


Foto: Amber Simons werd tweede tijdens EK Dames wedstrijd.

Fotograaf: Maycel de Bruijn.