Wietske Doreleijers aan het werk.
Wietske Doreleijers aan het werk. Foto: eigen foto

'Gala oorbel voor koningin'

Prinsenbeek | Wietske Doreleijers (39), geboren in Venray, woonachtig in Prinsenbeek, timmert aan de weg met haar unieke sieradenlijn. “Mijn ultieme doel? Dat Máxima mijn oorbellen draagt op haar 52e verjaardag. Ik vind Gaia écht een oorbel voor onze koningin.”


Je moet het maar durven: je vaste baan als docent Mediavormgeving opzeggen om volledig in het diepe te springen als ondernemer. Wietske Doreleijers deed het. En met succes. Dit voorjaar lanceerde ze haar eerste collectie oorbellen: Female Figures. Een ode aan de vrouw in al haar verschijningsvormen. Dit doet ze onder de merknaam Donna Dorée, dat letterlijk ‘de gouden vrouw’ betekent.


Donna

“De naam Donna Dorée was er nog eerder dan het product zelf. Grappig hè? Meestal is het andersom bij ondernemers”, vertelt Wietske met een glimlach. Vanwege haar onderbuikgevoel claimde de oud-Venrayse in 2019 de url en social media van Donna Dorée zonder te weten wat ze zou gaan creëren onder die naam. Toch was een sieradenlijn een logische keuze, of zoals Wietske het zelf noemt: “Eén plus één was drie.”


Wietske draagt al haar hele leven graag grote sieraden, maar kon vaak geen stukken vinden die niét van onedele metalen waren gemaakt. Het gevolg? Groene uitslag. Voor veel vrouwen herkenbaar. De zoektocht naar – of beter gezegd: het ontwerpen van – iconische oversized oorbellen, die een statement maken en tegelijkertijd comfortabel zijn om te dragen én geen sporen achterlaten, begon.


In dit proces transformeert Wietske tot kunstenaar én komt Donna Dorée steeds meer tot leven. Ze creëert elk stuk met veel aandacht voor detail en kwaliteit. Haar sieraden zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals zilver en goud, die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. Wietske wil met haar merk mensen inspireren je eigen podium te pakken. “Donna Dorée helpt je om de schoonheid en kracht die je al in je hebt te (her)ontdekken of te versterken.”

Ondernemer Wietske lanceert unieke sieradenlijn


Sprong in het diepe 

Het proces van het starten van een bedrijf is niet altijd gemakkelijk geweest. Ze moest de angst overwinnen om uit haar comfortzone te stappen en de sprong in het diepe te wagen. Maar haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat ze voluit kan zeggen: 'Donna Dorée is out there!'


Máxima

En of Máxima haar sieraad ook echt gaat dragen? "Ik heb stiekem al een statement piece op de post gedaan. De koningin is een vrouw die Nederlandse ontwerpers graag ondersteunt, dus hoe schitterend zou het zijn als ze Donna Dorée zou dragen. Oorbel Gaia vind ik het meest bij haar passen. De gelaagdheid en de oerkracht van deze oorbel zijn op haar lijf geschreven.”