Het nieuwbouwplan In de wei in 'vogelvlucht'.
Het nieuwbouwplan In de wei in 'vogelvlucht'. Foto: Claessens Ysselsteyn

Bouwplan Ysselsteyn

Ysselsteyn | De eerste plannen voor woningen 'in de wei' aan de Kerkweg in Ysselsteyn stammen al uit 2018, maar nu gaat het er dan toch echt van komen. In samenwerking met regionale partners gaat Peter Claessens Interieur en Bouwprojecten in totaal dertig woningen realiseren onder de projectnaam In de wei. Als alles volgens plan verloopt, dan begint de bouw begin 2024.


"We zijn vooral heel blij dat we dit voor het dorp kunnen realiseren", zegt Martijn Claessens trots. "Het is een mooi project en dat kunnen we niet genoeg benadrukken."

In de wei bestaat uit tien grondgebonden koopwoningen, twaalf koopappartementen en acht huurappartementen verdeeld over verschillende woningtypes. Zo hebben geïnteresseerden keuze uit zes hoge tweekappers, vier lage tweekappers of levensloopbestendige woningen, tien bovenwoningen met terras en tien benedenwoningen met tuin waarvan twee koop- en acht huurappartementen. Martijn: "Aan dit type woningen is behoefte in Ysselsteyn. Dat bleek uit een enquête die gehouden is in het dorp. We hopen op deze manier starters te bedienen, maar ook senioren. Dat kan de woningdoorstroom in het dorp bevorderen."

De woningen worden compleet gasloos opgeleverd en in het plan is rekening gehouden met voldoende groen en ruimte. "Persoonlijk vind ik dat altijd heel prettig om een plan ruimer op te zetten. Het past ook mooi in de omgeving en zorgt voor een gevoel van vrijheid bij de nieuwe bewoners."

De bouwprijzen zijn de afgelopen jaren explosief gestegen en ook de wet- en regelgeving is continue veranderd. Toch zijn alle vergunningen voor het bouwproject in het bezit van Peter Claessens Interieur en Bouwprojecten en gaat het project bij voldoende animo van start. "Daar hebben we weinig twijfels over. We hebben al veel inschrijvingen op de nieuwsbrief en hopen nog voor de bouwvak de verkoop te starten." 

Martijn Claessens hoopt de woningen begin 2025 op te kunnen leveren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding