SVOC'01 wint van koploper, op drempel promotie

Son en Breugel | De korfbalsters van SVOC'01/ United verrasten zondag in de overgangsklasse koploper Corridor. Het duel in Son en Breugel eindigde in een 7-8 zege voor de gasten, die er met deze overwinning voor zorgden dat de thuisploeg de kampioensvlag nog niet kon hijsen en zelf komende zondag, bij winst op laagvlieger Olland, promoveert naar de hoofdklasse.

Beide ploegen maakten er onder een stralend zonnetje een bloedstollende pot korfbal van. Binnen drie inuten stonden er al vier doelpunten op het scorebord: drie van de thuisploeg en een van SVOC'01 3-1. Daarna kwamen de gasten voor de rust terug tot 5-4, waarna ze na de pauze de gelijkmaker scoorden en een spannend vervolg van de tweede helft verzekerd was. Na 27 minuten kreeg SVOC'01/United een strafworp, waaruit, ondanks een door de trainer van de thuisploeg aangevraagde time-out en de spanning, Anke Geurts koelbloedig scoorde.  Hierdoor bouwde de nummer twee op de ranglijst de score uit naar een voorsprong van twee punten: 6-8. In de laatste minuut kwam Corridor  nog terug tot 7-8, maar verder kwam de thuisploeg tegen het sterk spelende SVOC'01 niet.

Op zondag 4 juni om 13.00 uur begint het duel SVOC'01/ United-Olland op sportpark De Heesakker in Oirlo. SVOC'01 staat met 20 punten uit 13 duels op de tweede plaats, 2 punten achter Corridor, dat echter een veel beter doelsaldo heeft (het onderling resultaat is precies gelijk, beide ploegen wonnen van elkaar met een doelpunt verschil). Olland staat met 5 punten op de zevende plaats van de ranglijst, een punt voor hekkensluiter Noviomagum.

Doelpunten SVOC'01/United: Marly Hanraets (2) Lin Voermans (2), Quinty Weijs, Maud Arts, Feline Bruijn en Anke Geurts.