Afbeelding
Foto: eigen foto

FC Coronaas zoekt jeugdspelers

Venray | FC Coronaas is op zoek naar spelers voor de jeugdafdeling van de zaalvoetbalvereniging. De vereniging is op zoek naar aanvulling voor alle jeugdteams.


In Venray bestaat al zo'n 20 jaar jeugdzaalvoetbal. In 2003 startten Hans v.d. Bekerom en Jos van Gerven bij zaalvoetbalvereniging 't Trepke met een B-jeugdteam. Dit team speelde nog geen competitie maar trainde in de zaal en speelde oefenwedstrijden. Ook organiseerden zij jaarlijks een jeugdzaalvoetbaltoernooi waar sterke jeugdteams uit Nederland, Duitsland en België aan deelnamen. Dit toernooi is er nog steeds en wordt komende augustus weer opgepakt nadat het de afgelopen jaren door Covid-19 stilgelegen heeft.

Door de diverse fusies binnen het Venrayse zaalvoetbal heeft ook de jeugdtak verschillende namen gehad. Vorig jaar ging Lake Valley samen met FC Coronaas. Er is bijna altijd deelgenomen in KNVB-competities in drie leeftijdscategorieën: 0-13, 0-15 en 0-17. Absoluut hoogtepunt is het behalen van het Nederlands kampioenschap 0-19 in 2018 waar het team van Lake Valley in Purmerend ASV Lebo uit Amsterdam in een zinderende finale versloeg met 3-2.

Activiteiten van de jeugd zijn vanaf half augustus tot begin juli op zondagochtenden in sporthal de Wetteling of sporthal de Weert. Juist op zondagochtend om het veldvoetbal (dat de meeste jeugdspelers ook doen) niet in de weg te staan. Jos van Gerven: "Sterker nog, wij willen graag samenwerken met veldverenigingen uit de regio. We zijn ervan overtuigd dat zaalvoetbal de ontwikkeling van jeugdvoetballers enorm versterkt en versnelt. Spelers hebben bij het zaalvoetbal veel meer balcontacten, moeten sneller denken en handelen in een kleine ruimte en leren om in de beweging te voetballen. Zijn de hele tijd in de buurt van de bal actief, moeten continu aanvallen of verdedigen. Het is een intensieve sport, daarom mag er in wedstrijden ook doorlopend gewisseld worden. De jeugdtak heeft door de jaren heen veel talenten voortgebracht."

Jeugdspelers geboren in 2007-2013 die een uitdaging zoeken om in competitieverband op hoog niveau zaalvoetbal te spelen en zich verder willen ontwikkelen als complete voetballer kunnen zich aanmelden bij FC Coronaas. Stuur dan een e-mail naar josvangerven@home.nl.. Zij mogen een keer meetrainen met een jeugdteam en wellicht doorstromen binnen de vereniging.