11 juli installatie Michiel Uitdehaag

VENRAY | Tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 11 juli wordt Michiel Uitdehaag beëdigd als nieuwe burgemeester van de gemeente Venray. Limburgs commissaris van de Koning Emile Roemer komt daarvoor naar Venray.


Door Henk Baltussen  


Ondertussen is Uitdehaag volop bezig met de voorbereidingen om zijn burgmeesterschap goed te kunnen beginnen. Daar hoort ook het vinden van een nieuwe woning bij, wat inmiddels is gelukt. "Ik en mijn partner hebben goed in de gemeente rondgekeken en uiteindelijk is de keuze gevallen op een huis in de plaats Venray", laat Uitdehaag weten. Vanuit privacy-overwegingen wil hij niet zeggen waar precies hij gaat wonen. "De buren weten het waarschijnlijk ook nog niet. Dan is het wat gek als ze dat in de krant moeten lezen. Ik vind het wel belangrijk om al in Venray te wonen, voor mijn installatie. Want dat kan nu niet meer verkeerd gaan. Vanuit Den Haag is de bevestiging nu ook binnen. Eind juni verhuizen we. Onze woning op Texel is ook al verkocht."

31 mei is de laatste werkdag van Uitdehaag als burgemeester van het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Een dag later neemt Rob van der Zwaag (61) op Texel de vacante functie van Uitdehaag tijdelijk over. Van der Zwaag is oud-burgemeester van het Zeelandse Veere, in onze regio zal hij beter bekend zijn als voormalig wethouder in Venlo. 

De 44-jarige Uitdehaag is tevreden overt de manier waarop hij zijn periode op Texel afsluit. "En ik vind het fijn dat we alles hebben kunnen regelen om met een ontspannen gevoel te kunnen beginnen in Venray. We hadden wel geluk om dat goed te kunnen afwerken, omdat we daar de ruimte en tijd voor kregen." Uitdehaag werd op 7 februari door de Venrayse gemeenteraad voorgedragen als opvolger van interim-burgemeester Leontien Kompier.