Venray verder met vier wethouders

VENRAY | Het Venrayse college van burgemeester en wethouders gaat verder met vier wethouders en niet vijf. Dat wil zeggen dat de plaats van vertrekkend wethouder Jan Jenneskens na 1 augustus niet wordt opgevuld. 


Uit een evaluatie, waarbij een adviesbureau uit Eindhoven was betrokken, is gebleken dat Martin Leenders, Wim de Schrijver, Daan Janssen en Erik van Daal de werkzaamheden die in verschiet liggen aan moeten kunnen.

Sinds de start van de nieuwe bestuursperiode in 2022 bestaat het college van Venray uit de burgemeester en vijf wethouders. Vanwege de onervarenheid van het nieuwe college en de opgaven die er lagen, is Jenneskens gevraagd tijdelijk aan te blijven als vijfde wethouder. Hij zei ja, maar maakte toen al kenbaar dat hij die functie voor ten hoogste een jaar wilde vervullen. 

Na het vertrek van Jenneskens is er geen aanleiding tot een totale herverdeling van de portefeuilles binnen het college. De taken van Jenneskens worden verdeeld over de vier blijvende wethouders en de nieuwe burgemeester Michiel Uitdehaag. De gemeenteraad besluit 27 juni over de nieuwe omvang van het college.