Nieuw traject voor verpleegkundigen

Venray | Dichterbij, Pantein en GGZ Oost Brabant bundelen hun krachten, onder de naam MaasZorgWerkt, met Gilde Opleidingen om nieuwe verpleegkundigen op te leiden. De werkgevers bieden studenten in een leer-werktraject (BBL) de kans om kennis te maken met drie branches in de zorg.


De nieuwe groep verpleegkundigen is ook een intermediair tussen zorg en technologie. Ze worden getraind als innovatieambassadeur. De 3-jarige opleiding tot mbo-verpleegkundige start in september. Ieder studiejaar gaat de student vier dagen per week bij een andere werkgever in een nieuwe zorgsetting aan de slag. Mensen die in de zorg willen werken of zich willen laten omscholen maken in deze opleiding kennis met drie grote werkgevers in de regio. Maar ook met drie verschillende werkvelden; verstandelijke gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg.

De studenten starten direct na de zomervakantie. Meer informatie over de opleiding wordt gegeven tijdens de informatiebijeenkomst op 22 mei óf via de website. Kijk voor meer info op www.maaszorgwerkt.nl.