Zorgen blijven over financiering MFC

VENRAY | Ondanks dat hier en daar nog wat wordt getwijfeld over de financiële haalbaarheid van het plan, kan de werkgroep MFC Wanssum verder met de plannen om de Michaëlkerk te verbouwen tot een bijzonder dorpshuis met gymzaal. De gemeenteraad besloot dinsdag daarvoor een bedrag van 2.341.044 euro te reserveren.


Door Henk Baltussen 


Tijdens de commissie Leven werd de werkgroep al geprezen om haar vasthoudendheid om het huidige, versleten dorpshuis De Zandhoek te vervangen. De raadsleden deden dat nog eens dunnetjes over. Maar bij veel fracties kwam toch ook die 'maar' om de hoek kijken. Zoals bij Emmelie Claessens (D66). "Als de subsidies niet rond komen gaat het plan gewoon niet door." Ook VVD, Venray Lokaal en Groen Links (GL) stipten in meer of mindere mate de zorgen over de financiering aan. GL-raadslid Toon Kerkhoff wil bijvoorbeeld dat er een goed exploitatieplan komt. Anne Thielen (CDA) was overtuigender. "Het MFC in Wanssum was heel lang een gebed zonder end. Heel mooi is ook dat erfgoed op deze manier voor het dorp blijft behouden."

De werkgroep zal nu de financiële eindjes aan elkaar moeten gaan knopen. Dit najaar, tijdens de behandeling van de gemeentelijke begroting voor 2024, staat MFC Wanssum weer op de agenda. Dan moet voor de raad de financiering van het MFC duidelijk zijn om de ruim 2,3 miljoen euro definitief toe te kunnen wijzen.