Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Succes voor Amber Simons

Horst | Afgelopen weekend kwamen enkele regionale motorcrossers in actie tijdens wedstrijden van Motorsport Organisatie Nederland op circuit de Reulsberg in Horst. De beste prestatie leverde Amber Simons. 


De jongedame uit Well kende een lastige eerste manche in de damesklasse. Hierin kwam zij twee keer ten val en kwam zij niet verder dan de vijfde plaats. In de tweede manche verging het haar een stuk beter. Gedurende de hele manche lag zij op de tweede plek en wist zij tegen het einde van de manche haar achterstand op de koploopster te verkleinen. Ondanks het sterke rijden kwam Simons tijd te kort en zag zij de finishvlag als tweede.

In de veteranenklasse verscheen Ed Classens aan de start. Na een zesde plaats in de eerste manche behaalde Classens met de vijfde plaats in de tweede manche ook de vijfde plaats in het dagklassement. In de klasse MX2 Inters mocht Bart Pijpers best tevreden zijn met de zevende plaats in het dagklassement. Bram Gossens keerde eveneens tevreden huiswaarts. Na in de series van de MX2 junioren de kopstart te hebben genomen wist Gossens zich knap te handhaven in de subtop en plaatste zich met een zevende plaats voor de A-finale. In die finale kwam Gossens na de eerste ronde als zevende door waarna hij terugviel naar de zestiende plaats. Hij knokte zich nog terug naar de elfde plaats en zette hiermee zijn beste prestatie van het seizoen neer.

De jeugdwedstrijden van zaterdag stonden in het teken van de BeNeDu-Cup. Tijdens deze eerste van drie wedstrijden tussen jeugdmotorcrossers uit Belgiƫ, Nederland en Duitsland haalde Stan Pijpers (Wanssum) een mooie vierde plaats in de klasse 65cc Kleine Wielen. Voor Britt Jans-Beken stond in het Spaanse Arroyomilis de derde wedstrijd op het programma voor het wereldkampioenschap dames. Jans-Beken kreeg in de eerste manche te kampen met een afgebroken voetsteun en haalde hierdoor de finish niet. In de tweede manche wist de Wanssumse zich echter knap te revancheren. Met de nehende plaats in de manche werd zij vijftiende in het dagklassement. In de tussenstand van het WK staat zij op een tiende plaats. Over twee weken staat de volgende ronde van dit kampioenschap op het programma in het Franse Villars sous Ecot.


Uitslagen

Zaterdag 6 mei

Horst (MON)

Vrije klasse

7. Werner Kuenen (Overloon)

8. Dennis Kuenen (Overloon)

19. Bernie Kuenen (Overloon)

21. Emile Cox (Wanssum)

85cc Kleine Wielen

10. Kieran Pijpers (Swolgen)

65cc Kleine Wielen

4. Stan Pijpers (Wanssum)

50cc Automaten

10. Senn Kuenen (Overloon)

Zondag 7 mei

Arroyomolinos, Spa (FIM)

WK Dames

15. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Westerbork (KNMV)

ONK 125cc

15. Fin Teunissen (Vierlingsbeek)

ONK 65cc Kleine Wielen

9. Stan Pijpers (Wanssum)

Horst (MON)

MX 2 Inters

7. Bart Pijpers (Wanssum)

MX Open Nationalen

11. Jules Deenen (Wanssum)

15. Bryan Kersten (Vierlingsbeek)

22. Juup Tax (Wanssum)

Veteranen

5. Ed Classens (Castenray)

Dames

3. Amber Simons (Well)

MX 2 Junioren

11. Bram Gossens (Venray)

30. Sam Vousten (Groeningen)

49. Jesse Rutten (Wanssum)

59. Quinn Kuenen (Overloon)

Foto: Amber Simons behaalde opnieuw een podiumplaats in de damesklasse. Foto: Maycel de Bruijn.