Afbeelding
Foto: eigen foto

Happinezz derde op EK

Venray | Dansgroep Happinezz uit Venray is vorige week vrijdag derde geworden tijdens de Europese kampioenschappen in het Belgische Zonhoven.


"We hebben genoten van deze kampioenschappen", glundert trainster Jolanda Poels. "We moesten wel vroeg uit de veren, want de bus met onze danseressen en supporters vertrok al om half zeven 's morgens richting Zonhoven. Tijdens de wedstrijden was het echt genieten. Eerst alle meiden mooi in de make-up, de warming-up voor onze dans en wachten op de loting. We waren als eerste aan de beurt."

Dansgroep Happinezz kwam uit in de categorie junioren garde small groups. "Ja, de spanning was te snijden", kijkt Poels terug. "De opmarsmuziek en daar gingen de meiden. In de zaal klonken de toeters en het gejuich van onze supporters. Het was geweldig, de meiden dansten vervolgens de sterren van de hemel." Dat werd uiteindelijk beloond met een derde plaats achter Europees kampioen, dansgroep de Broevenskender uit Bilzen (Belgiƫ) en de tweede Nederlandse deelnemer, dansgroep de Jolige Druif. "De derde plaats betekende voor ons een mooie afsluiting van een prachtig dansseizoen."

Kinderen die van dansen houden en ook graag aan wedstrijden willen meedoen, zijn welkom tijdens repetities van Dansgroep Landweert. Kinderen ouder dan vijf jaar kunnen een kijkje komen nemen op de trainingsavond, dinsdag van 18.00 tot 19.15 uur in wijkgebouw 't Stekske in Landweert.