Oranje Wit naar topklasse

Milheeze | De korfbalsters van Oranje Wit uit Leunen komen volgend jaar op het veld uit in de topklasse. Dankzij een 12-15 overwinning op MKV, de hekkensluiter van de hoofdklasse, is de huidige lijst koploper niet meer te achterhalen door de nummer drie. De eerste twee ploegen promoveren.

De wedstrijd in Milheeze ging van start en al snel werd er door beide ploegen gescoord. Maureen Drabbels verzorgde het eerste doelpunt van Oranje Wit door een vrije worp raak te schieten: 1-1. Daarna bleef het duel in evenwicht en beide teams kwamen tot scoren.

Als de bezoekers uit Leunen scoorden, stond daar meestal al snel weer een doelpunt van MKV tegenover. Oranje Wit creëerde goede kansen, maar door te snel te willen spelen ontbraken de doelpunten soms. Na 25 minuten kwam MKV op voorsprong met 7-6, maar Mandy Litjens gaf hier gelijk een reactie op door een afstandsschot te scoren. Met nog een klein kansje van Anne Weijs en een doorloopbal van Loes Weijs, ging Oranje Wit de rust in met een kleine voorsprong van 7-9.

Na de rust ging Oranje Wit weer met het volste vertrouwen de wedstrijd in. De bezoekers brachten meer rust in het spel en maakten goed gebruik van de foutjes van MKV. Hierdoor konden ze voor het eerst een voorsprong maken van vier doelpunten verschil: 8-12. Maar Oranje Wit was minder scherp onder de korf waardoor MKV ook doelpunten bleef maken. Door een goed uitgespeelde aanval kon Jessica Klaassens er met een kleine kans 10-14 van maken. Oranje Wit won de wedstrijd met 12-15 en daarmee was de promotie een feit.

Dankzij de promotie speelt Oranje Wit volgend jaar in de zaal én op het veld in de topklasse. Het volgende doel is om het kampioenschap binnen te halen. Met twintig punten staat Oranje Wit eerste in de competitie met vijf punten meer dan nummer twee Dakos. Een wedstrijd winnen zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen. Zondag 14 mei kan het al vroegtijdig beslist worden, Oranje Wit speelt dan tegen DAW Schaijk om 11.00 uur in Leunen. Maar eerst speelt Oranje Wit donderdag 11 mei om 20.00 tegen DDW voor de kwartfinale van de beker.

Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (3), Jessica Klaassens (3), Anne Weijs (3), Loes Weijs (2), Anouk Reintjes (2), Sofie Claessens en Mandy Litjens.