Afbeelding
Foto: VGT

VGT in voorprogramma Sophia Kamerkoor

Venray | Vocal Group Transparant (VGT) uit Venray zingt op woensdag 17 mei in de Grote Kerk in Venray in het voorprogramma van het Sophia Kamerkoor uit Kiev (Oekraïne).


Na een bijzonder succesvol Oranjeconcert op woensdag 26 april in De Witte Hoeve, waar Vocal Group Transparant samen met twee gastkoren een volle zaal gasten een sprankelende muzikale avond bezorgde, staat het volgende optreden in Venray alweer voor de deur.

Het optreden in het voorprogramma van het koor uit Kiev is opnieuw een hoogtepunt in de historie van het Venrays koor. Het concertprogramma van het Oekraïens kamerkoor heeft de toepasselijke naam Light of the Whole World gekregen.


Het Sophia Kamerkoor neemt sinds 2014 deel aan internationale wedstrijden. Het is in Nederland voor deelname aan het gerenommeerde korenfestival Cantarode in Kerkrade.

Op weg naar Kerkrade is het koor op deze dag te gast in Venray, waar de koorleden worden ontvangen in het gemeentehuis. ’s Avonds verzorgen zij een optreden in de Grote Kerk.


Deken Smeets was diegene die Vocal Group Transparant benaderde met de vraag of het koor ook een muzikale bijdrage aan deze avond zou willen verzorgen. Uiteraard heeft het koor hiermee ingestemd. Het brengt dan een bijzonder passende selectie uit het repertoire ten gehore. Ook zingen de koorleden één nummer samen met het Oekraïense koor.


Aansluitend verlenen leden van VGT en van het Venrays Mannenkoor onderdak aan de koorleden van het Oekraïense koor. De dirigent van het koor overnacht bij de dirigent van VGT, Ron Hanssen.
Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk, wel wordt er een vrije bijdrage gevraagd voor de onkosten van het koor, die tevens dient als ondersteuning voor dit koor uit een door oorlog geteisterd land.