Nieuw elfkoppig bestuur Set Up

Meerlo | Volleybalclub Set Up uit Meerlo heeft sinds enkele maanden een bestuur dat bestaat uit elf bestuursleden.


Zoals veel sportverenigingen heeft ook Set Up een lastige periode achter de rug met de coronapandemie. Het driekoppige vorige bestuur heeft de club door deze moeilijke periode geleid. Dit heeft het bestuur heel veel energie gekost en het was dan ook tijd voor een nieuw bestuur. Het is de vereniging gelukt om een nieuw bestuur te vormen. Een bestuur met elf bestuursleden is uitzonderlijk groot voor een sportclub.

'Het klikt bijzonder goed tussen de bestuursleden. De taken en rollen zijn in de eerste bestuursvergadering al direct zonder problemen verdeeld en inmiddels in de algemene ledenvergadering gedeeld met de leden. Een groot deel van het bestuur zit ook in de verschillende commissies, waardoor de lijntjes van bestuur naar commissies erg kort zijn. Per slot van rekening zijn het de commissies die er voor zorgen dat de vereniging draaiende blijft', laat het bestuur weten. 

Een groot deel van het bestuur wordt gevormd door jonge speelsters. 'En deze meiden zorgen voor leuke ideeën, nieuwe inzichten en zorgen voor de communicatie binnen de club en daarbuiten op sociale media. De club staat er na een moeilijke covidperiode erg goed voor dankzij de vele vrijwilligers, een voorbeeld voor vele verenigingen'.