Verhuizing De Keg naar Toverbal stap dichterbij

Venray | Burgemeester en wethouders van Venray kunnen aan de slag met een plan om jenaplanschool De Keg te verhuizen van de wijk naar de locatie van de Toverbal-school. Dat besloot de gemeenteraad vorige week. 


Dat oude schoolpand aan de Ursulastraat staat twee kilometer noordwaarts ten opzichte van de wijk Veltum waar Coninxhof, nu nog de buurman van De Keg, nieuwbouw wacht. Een belangrijke reden voor het plan is om Venray-Noordwest, met de wijk Brabander, te voorzien van basisschoolonderwijs.

Scholenkoepel SPOV en het college zijn ervan overtuigd dat verhuizen van De Keg de beste oplossing is. Een meerderheid van de raad ging zonder veel vragen akkoord meet het voorstel. VVD en Samenwerking Venray vroegen zich af waarover ze precies een besluit namen.

Bernie van Lierop (SV) wilde helder hebben dat niet over verplaatsen wordt besloten maar over het maken van plannen daartoe. Hij voorziet verkeersproblemen bij de nieuwe Kegschool. Laura Borst (VVD) wilde weten wanneer de raad een begroting kan verwachten.

"Aan welke knoppen kunnen we dan nog draaien?" Alles wat we de raad nu vragen is of verhuizen een goed idee is, liet wethouder Daan Janssen weten. "Zo niet dan moeten we wat anders met De Keg en met de wijk. Want met de nieuwe school willen de noordwesthoek nieuwe impulsen geven." Tevens zegde Janssen toe alles op alles te stellen voor de huidige gebruikers van de Toverbal een nieuw onderkomen te regelen.