Afbeelding
Foto: eigen foto

De Leistert gaat voor green

Venray | Trots neemt Ruud Veugelers, hoofd facilitaire dienst van recreatiepark De Leistert in Roggel, symbolisch de eerste green fluorvrije schuimblusser in ontvangst. Recreatiepark De Leistert heeft besloten om over te gaan op deze schuimblussers omdat er een nieuwe wetgeving aan zit te komen.


Op 7 februari 2023 is het voorstel voor een Europees verbod op PFAS (rer- en polyfluoralkylstoffen) gepubliceerd door het European Chemicals Agency (ECHA). Zo'n verbod wordt ook wel restrictie genoemd. Dit restrictievoorstel maakte Nederland samen met Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Zweden. Dit betekent dat alle huidige PFAS-houdende schuimblussers verboden zullen gaan worden. DTP Brandbeveiliging is volledig op de toekomst voorbereid.


"Wij hebben in opdracht van en samenwerking met Recreatiepark De Leistert dan ook ruim 250 volledig PFAS vrije en fluorvrije schuimblussers mogen leveren", zegt Twan Vullings van DTP Brandbeveiliging uit Venray trots. Recreatiepark De Leistert neemt zijn verantwoordelijkheid dan ook voor een 'Fluor Free Earth' en gaat dus nu al over naar de green schuimblusser (PFAS vrij) van DTP Brandbeveiliging.