Marij en Antonie Thielen vieren op zaterdag 1 april hun 25-jarig jubileum in Café-zaal 't Veule.
Marij en Antonie Thielen vieren op zaterdag 1 april hun 25-jarig jubileum in Café-zaal 't Veule. Foto: Willem Menting

Achter de tap met een lach en traan

Algemeen Veulen

Het is zaterdag exact 25 jaar geleden dat Antonie Thielen (59) de eerste biertjes met een perfecte schuimkraag serveerde aan zijn gasten van café-zaal ‘t Veule in Veulen. Nu, een kwart eeuw later, heeft hij iedereen uit het dorp uitgenodigd voor een receptie met feestavond om het 25-jarig jubileum te vieren. “Ik wil graag iets terugdoen voor het dorp en we hebben alle verenigingen aangeschreven”, zegt Thielen. 

In al die jaren heeft de kastelein, van huis uit chef-kok, veel meegemaakt. Er is veel gelachen, maar er vloeiden ook zeker tranen. Thielen heeft het dan ook niet altijd gemakkelijk gehad. Zijn eerste vrouw, waarmee Antonie drie kinderen heeft, overleed te vroeg door ziekte en zijn latere vriendin kwam om het leven bij een noodlottig ongeval. “Het is zeker niet altijd even goed gegaan met me, maar ik sta positief in het leven en ben toch weer opgekrabbeld.”

De laatste jaren runt hij het dorpscafé met feestzaal met zijn vrouw Marij (56), die ook het vaste gezicht achter de bar is van hun zaak D’n Oldtimer in Venray. De zaak werd eerst twee jaar verhuurd, maar daarna nam Marij het stokje over in Venray. “Ik combineerde het werken in D’n Old..