Leerlingen van De Kruudwis en IVN-vrijwilligers maakten nestkastjes voor de koolmees.
Leerlingen van De Kruudwis en IVN-vrijwilligers maakten nestkastjes voor de koolmees. Foto: Antoon Jeuken

Leerlingenactie voor koolmees [foto’s + video}

Algemeen Milieu en Duurzaamheid Onderwijs Venray

Leerlingen van basisschool De Kruudwis in Venray kwamen dinsdagochtend in actie voor de koolmees. In samenwerking met IVN Geijsteren-Venray en de gemeente Venray nam groep 8 deel aan het Koolmezenproject. Doel van het project is om een betere leefomgeving voor de koolmees te creëren en bij te dragen aan de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups.

Het project bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Daarvoor werd de klas over twee groepen verdeeld. Onder begeleiding van enkele IVN-vrijwilligers werd door één gedeelte van de klas nestkastjes gebouwd en de andere kinderen volgden een theorieles.

Rond 11.00 uur waren beide groepen klaar en trok het gezelschap de wijk in om de nestkastjes in Landweert op te hangen. Uiteindelijk maakte ieder kind een nestkastje en deze kastjes krijgen allemaal een uniek nummer.  ”We hangen de nestkastjes op in bomen die door de gemeente Venray zijn aangewezen. Dit doen de kinderen zelf, maar natuurlijk wel onder begeleiding van een deskundige begeleider”, laat een vrijwilliger van het IVN weten.