Willem Karman, Frans Geertshuis en Annemie Hermsen (v.l.n.r.) voor de Lindenhof in Wanssum.
Willem Karman, Frans Geertshuis en Annemie Hermsen (v.l.n.r.) voor de Lindenhof in Wanssum. Foto: Antoon Jeuken

Nieuwe wind waait bij de Lindehof

Algemeen Wanssum

Willem Karman uit Venray neemt bij de Lindehof Dagactiviteiten en Logies in Wanssum het stokje over van Frans Geertshuis en Annemie Hermsen. Op tweede paasdag neemt het duo afscheid tijdens een open dag, bezoekers kunnen die dag tevens kennismaken met Karman die ooit stage liep bij de Lindenhof. “Creativiteit was zeventien jaar lang de rode draad bij de activiteiten”, aldus Geertshuis en Hermsen. 

Na een zoektocht in Noord-Limburg streken Geertshuis en Hermsen uiteindelijk neer in Wanssum. Daar aan de Meerloseweg 5 kochten ze een voormalige slijterij om hun plannen te kunnen verwezenlijken. Op 1 april 2006 opende de Lindehof, zoals de onderneming in het fraaie karakteristieke pand werd gedoopt, na een snelle verbouwing van het atelier en de werkschuur. In de beginjaren waren het vooral kinderen met een ‘rugzakje’, ofwel met een Persoonsgebonden Budget (PGB), die de Lindehof bezochten.

Dat gebeurde aanvankelijk op woensdagmiddag en zaterdag. Sindsdien ging het in sneltreinvaart vooruit met het zorgbedrijf, dat onderaannemer werd van de regionale zorginstellingen Dichterbij en Pluryn en WMO-partner van de gemeente Venray, Bergen en H..