Frans Merken, Wim Gielens, Liesbeth Kleuskens en Eef Zeelen (v.l.n.r.) bij Bouledrome.
Frans Merken, Wim Gielens, Liesbeth Kleuskens en Eef Zeelen (v.l.n.r.) bij Bouledrome. Foto: Willem Menting

Jeu de boules voor iedereen

Algemeen Overige sporten Sport Venray

Met feestelijke activiteiten voor genodigden op zaterdag 22 april en een open dag voor alle geïnteresseerden op zondag 23 april wordt er bij Bouledrome Venray stilgestaan bij het tienjarig bestaan. “We willen jeu de boules promoten en iedereen is welkom om kennis te komen maken met de sport”, legt Eef Zeelen van JBC Venray 80 enthousiast uit.

De jeu-de-boulesclub maakt samen met de Hedse Boulers, BC Merselo, De Lönse Boulers, JBC Oostrum en De Kemphaan Boulers gebruik van Bouledrome aan Speulpark 1 in Venray. Met twaalf verwarmde binnenbanen en 33 buitenbanen beschikt Bouledrome over het grootste banenaanbod in de regio. “We hebben het complete complex met eigen vrijwilligers opgebouwd en nog steeds onderhouden we alles zelf. We hebben meerdere commissies, onder meer een groenploeg, die er samen voor zorgen dat het terrein goed wordt onderhouden.”

Tijdens de wintermaanden of bij slecht weer spelen de zes verenigingen op de overdekte banen. Iedere jeu-de-boulesclub maakt op gezette tijden gebruik van de banen. Wim Gielens van de Hedse Boulers geeft aan dat er voor iedereen een ..