Bouwen, bouwen, bouwen in Oostrum. De locaties van bovenaf gezien.
Bouwen, bouwen, bouwen in Oostrum. De locaties van bovenaf gezien. Foto: Eigen foto

Bouwen in Oostrum

OOSTRUM | Bouwen, bouwen, bouwen. Als één dorp zich dat ter harte neemt is dat Oostrum wel. Vorige week donderdag werden in dorpshuis de Oesterham maar liefst zes bouwplannen gepresenteerd. In totaal gaat het rond 125 woningen in allerlei soorten en maten. 



Hieronder een opsomming van de projecten in Oostrum die 'lopen':

1: Oostrum Oost behelst 59 woningen tussen Mgr. Hanssenstraat, Geijsterseweg en Van Broekhuizenstraat. Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss bouwt een mix van sociale huur-, levensloopbestendige- en koopwoningen. Begin volgend jaar wil de aannemer met de bouw starten.

2: Project 'De wei van Camps' aan de de Mgr. Hanssenstraat bij het spoor voorziet in de bouw van zo'n 24 appartementen voor jongvolwassenen en ouderen met een zorgbehoefte. Dat gebeurt in samenwerking met zorggroep Proteion. 

3: Verbouw van café BIT tot acht appartementen. Planning is 'zomer 2024 klaar'.

4: Plan Schaeffers is de transformatie van een voormalige graan- en veevoederfabriek tot zeven woningen. Eind dit jaar begint de verkoop, de bouw start begin volgend jaar. 

5: Stationsweg 'Nelissenlocatie': acht woningen met erachter een grote geluidswal. Bestemming ter plekke verandert van woon-werk naar alleen wonen. Eind dit jaar start verkoop. 

6: Plan Zompgraaf van Hoex Bouw: acht vrijstaande woningen aan de Geijsterseweg en de Van Broekhuizenstraat, drie woningen op de plek van de boerderij. De aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging wordt binnenkort ingediend.


Bij enkele plannen verlopen de voorbereidingen stroef, omdat de gemeente Venray wat aanpassingen wil zien. Zoals bij het plan van Camps. Initiatiefnemer Jacco Camps liet weten dat mogelijk de stekker uit het project gaat als er niet snel duidelijkheid komt. Op de vraag waarom het mis dreigt te gaan, wilde hij niet ingaan.