Wandelen voor het goede doel

Venray | Elke editie koppelt het Meerdaags Wandelevenement Venray twee goede doelen aan het evenement. Eén landelijk goed doel en één lokaal goed doel. “Naast onze drijfveer om meer mensen te laten genieten van het wandelen, vinden we het ook belangrijk om op deze manier iets te doen voor de maatschappij. Dit jaar gaat een deel van het inschrijfgeld opnieuw naar Stichting ALS Nederland. Dit doel, dat strijdt voor onderzoek en behandeling van de spierziekte, verbinden we al sinds de start aan ons evenement", vertelt Andre Tonen, voorzitter van het evenement. “Het tweede goede doel is Stichting Durf te Vragen, van de Venrayse ambassadeurs Dylan en Marit Haegens."


Stichting Durf te Vragen

Durf te Vragen wil het taboe rondom psychische problemen onder de jeugd doorbreken. “Door kinderen en jongeren al op jonge leeftijd meer te leren over emoties en gevoelens willen wij jongeren mentaal weerbaar maken voor de toekomst", laten Dylan en Marit weten. “Dat het Meerdaags Wandelevenement ons als doel heeft gekozen is fantastisch. We hopen dat zoveel mogelijk jongeren meelopen om te ervaren hoe wandelen kan bijdragen aan het verbeteren van je mentale welzijn. We kijken echt uit naar de komende editie!”


Wandelen maakt je blij

Dat wandelen kan helpen om je mentale welzijn te verbeteren, is voor de organisatie én de deelnemers van het Meerdaags Wandelevenement Venray niet onbekend. Ook onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks een halfuurtje wandelen je mentale welzijn verbetert, het risico op een depressie vermindert, een positief effect heeft op je creativiteit en dat de frisse lucht je blij maakt! 

Tijdens het evenement zijn zowel Stichting DTV als Stichting ALS met een stand aanwezig op het start-/finishterrein. Wij hopen ook in 2023 op een grote opkomst van wandelaars zodat wij Stichting ALS Nederland en Stichting Durf Te Vragen een mooi bedrag mogen doneren.