Afbeelding
Foto: Persfoto

Meerdaags Wandelevenement Venray: dit is nieuw in 2023!

Venray | Na drie succesvolle edities wordt er met alle vrijwilligers weer hard aan de nieuwe editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV) gewerkt. Met de opgedane kennis en ervaring wordt het wandelevenement, dat ieder jaar het eerste weekend van juni plaatsvindt, verder verrijkt. Waar flexibiliteit het belangrijkste kenmerk van het wandelevenement blijft, zorgen de wijzingen voor komende editie voor nóg meer sfeer op de routes en voor nieuwe afstanden. Lees er meer over!


“Na de editie in 2022 hebben we een enquête gehouden onder alle deelnemers. Daar hebben we ontzettend veel waardevolle reacties op ontvangen. Het doel is, op basis van onze ervaringen en de suggesties van de deelnemers, het wandelevenement dit jaar weer naar een hoger niveau te tillen,” vertelt Michel Thomassen, voorzitter van de PR-commissie. “We mochten dit jaar dus al vroeg aan de slag met alle voorbereidingen voor het evenement, maar dat gaat het zeker weten waard zijn.”


60 km route maakt plaats voor 15 km

Waar wandelaars zich de vorige keren nog voor de route van 60 km in konden schrijven, maakt die afstand nu plaats voor een route van 15 km. “We hebben ons oor te luister gelegd bij de deelnemers. De afstand van 60 km was vooral geschikt als oefening voor bijvoorbeeld een Kennedymars maar in de praktijk was het echter een klein deel dat deze afstand koos. Uit dezelfde enquête bleek dat de sprong van 10 naar 20 km erg groot was. Daar spelen we komende editie op in door een route van 15 km te introduceren.”


Extra sfeer op de route

Waar de routes de eerdere drie edities in verschillende lussen vanaf het startterrein uitgezet werden, gaan we dit jaar voor één hoofdroute van 50 km. Vanuit deze route worden diverse aftakkingen naar de kortere afstanden mogelijk gemaakt. Het voordeel is dat alle wandelaars het eerste stuk én het laatste stuk dezelfde route lopen. Dit betekent dat wandelaars dichter bij elkaar zijn, wat het gevoel van een evenement extra onderstreept. Een nieuw in het leven geroepen commissie mag zorgdragen voor de sfeer op deze hoofdroute en de aftakkingen. Zo mogen wandelaars rekenen op gezellige pauzeplekken, meer entertainment onderweg en op zoute drop dat een mobiel dropteam uit zal delen. 


Professionalisering

Ook op het start-finishterrein kunnen deelnemers op extra’s rekenen! In de tent, die sowieso een slag groter wordt, komt een informatiepunt waar allerlei vragen tijdens het evenement gesteld kunnen worden. Daarnaast kunnen deelnemers dit jaar, naast het welverdiende drankje, ook terecht voor een kom soep, broodje of een andere versnapering. Alles in huis dus om na een goede wandeling op te laden en met de voetjes omhoog terug te kijken op een fantastische dag!

MWV vindt plaats van vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni 2023. Afstanden 5 (alleen op zondag), 10, 15, 20, 30, 40, 50 km. Start tussen 7.00 uur en 12.00 uur, afhankelijk van de afstand. Start en finish op Schouwburgplein/Henseniusplein Venray. Meer info op
wandelevenementvenray.nl.