Oranje Wit blijft topklasser

Venray | Oranje Wit blijft door het 13- 13 gelijkspel van afgelopen zondag tegen Rooi, de naaste concurrent om plek vijf, topklasser. 


De speelsters van de Leunse ploeg voelden de spanning voor deze belangrijke wedstrijd, maar kwamen in de aanvangsfase in sporthal De Wetteling in Venray desondanks sterk uit de startblokken. Via doelpunten van Maureen Drabbels en Sofie Claessens nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong, maar vervolgens kwamen de gasten uit Sint-Oedenrode terug tot 2-2. Tot aan de rust bleef het in het scoreverloop stuivertje wisselen, met een klein voordeel voor de oranjehemden (6-5).

Na de pauze kwam Oranje Wit weer scherp uit de kleedkamer en bracht de marge op drie doelpunten verschil (8-5). Dat betekende echter niet dat de wedstrijd was gespeeld, want Rooi liet het hoofd niet hangen, integendeel, en in bloedstollende slotfase maakten beide ploegen aanspraak op de winst. Vlak voor het eindsignaal maakten de gasten de 13-13. Een daaropvolgende vrije worp voor Rooi werd fel en scherp verdedigd door de thuisploeg, waarna vooral aan de zijde van Oranje Wit vanwege het gelijke spel en de handhaving de ontlading enorm groot was.

Oranje Wit, dat in deze zaalcompetitie met veertien punten uit achttien duels op de vijfde plaats is geƫindigd, gaat zich nu voorbereiden op de veldcompetitie.


Oranje Wit-Rooi: 13-13 (6-5).  Doelpunten:  Loes Weijs (3), Maureen Drabbels (2),  Sofie Claessens (2), Lizzy Michels (2), Jessica Klaassens, Anne Weijs, Tess van de Cruijsen en Mandy Litjens.