Afbeelding
Foto: Persfoto

Narratio Quartet in het Theehuis

Venray | Na de succesvolle vertolking van de strijkkwartetten van Beethoven in de afgelopen twee seizoenen, brengt het Narratio Quartet een ode aan Brahms met de uitvoeringen van zijn strijkkwartetten gecombineerd met een kwartet van een beroemde tijdgenoot.

Op zondag 26 maart is dit een kwartet van Schumann. Dit vormt als het ware een brug tussen Beethoven en Brahms. Alles uiteraard op 19e eeuws instrumentarium en gebruikmakend van de inzichten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk waarvoor het kwartet zeer lovende kritieken kreeg in de recente pers. “Het Narratio Quartet deed zijn naam absoluut eer aan: zelden hoor je een uitvoering waarin zoveel verteld wordt en waarin de overdracht van ideeën zo natuurlijk en zo vriendelijk plaatsvindt.” (Opus klassiek), “Wat een zeldzaam mooie ervaring….. Narratio Quartet, meester in strak, verhalend, kleurrijk samenspel.” (Leidsch Dagblad).

Het is volgens de organisatoren de moeite waard om dit concert te bezoeken. 'Ook het minder ervaren 'klassieke' oor kan genieten van dit concert. De musici van dit ensemble zijn Johannes Leertouwer (viool), Franc Polman (viool), Dorothea Vogel (altviool) en Viola de Hoog (cello). Stuk voor stuk zeer ervaren musici die de kamermuziek een warm hart toedragen'. 


Belangstellenden zijn van harte welkom aanstaande zondag om 15.30 uur in het Theehuis van het Odapark (Merseloseweg 117, 5801 CC Venray). Kaarten voor het concert (20 euro per persoon, jongeren tot 18 jaar 10 euro) zijn verkrijgbaar via de website www.theehuisconcerten.nl en, indien nog beschikbaar, vanaf een uur voor het concert in het Theehuis.