Netty van Breemen-Bessems en Albert van Breemen streken twee jaar geleden neer in Oirlo.
Netty van Breemen-Bessems en Albert van Breemen streken twee jaar geleden neer in Oirlo. Foto: Willem Menting

Dansen in stadspark Maastricht

Algemeen Oirlo

Albert van Breemen (81) en Netty Bessems (79) gaven elkaar op 22 maart 1963 het ja-woord voor de wet in Maastricht. In de stad waar ze zijn geboren en getogen werd hun liefde na enkele jaren verkering bezegeld. “Ik ben nog steeds net zo gek op hem als zestig jaar geleden”, zegt Netty glunderend.

Hun eerste ontmoeting staat bij beiden op het netvlies gegrift. De gedachten gaan terug naar het stadpark in Maastricht. Het moet eind jaren vijftig zijn geweest als Netty en Albert elkaar voor het eerst ontmoeten. Het decor is een grote granieten dansvloer in het park waar regelmatig plaatjes worden gedraaid. “Op een gegeven moment werd er omgeroepen dat de vrouwen de mannen ten dans konden vragen en toen kwam Netty mij ophalen”, legt Albert uit.

Dat het anders had kunnen lopen, vertelt Netty niet veel later. “Ik was daar met mijn zus en een vriendin. Mijn vriendin had Albert op het oog en ging zich eventjes opmaken. Toen heb ik snel de stoute schoenen aangetrokken en Albert gevraagd om te dansen. De rest is geschiedenis, zou ik bijna ze..