Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gymnastiekvereniging St. Christoffel

Landelijke finale voor turnsters

Venray | De turnsters van gymnastiekvereniging St. Christoffel uit Venray kwamen afgelopen weekeinde in actie met het team supplement C tijdens de laatste landelijke voorwedstrijden bij de tweede en derde divisie. Het team van Christoffel, bestaande uit Jikke Peters, Femke Wijnhoven, Mira Nabben, Chayenne Bos, Fleur Moolenaar en Nikki Beks (foto boven), mocht naar Volendam voor deze wedstrijd. 


Het team kwam zaterdag met vier turnsters sterk in actie. Door een stabiele wedstrijd te turnen zonder grote fouten wisten zij de vierde plek te behalen. Hiermee zijn zij door middel van ranking geplaatst voor de landelijke halve finale teams die komend weekend plaatsvindt in Rotterdam.

Op 12 maart kwamen Jikke Peters en Mira Nabben ook individueel in actie. Peters wist de wedstrijd te openen met een mooie sprong. Tijdens de brug raakte zij geblesseerd. Een vervolg geven aan haar individuele wedstrijd was dan ook niet meer mogelijk. Een plek in de individuele landelijke halve finale werd door de blessure onbereikbaar.

Mira Nabben kwam als laatste in actie en turnde op het toestel sprong erg goed. Dit werd beloond met het derde sprongpunt van de wedstrijd. Uiteindelijk wist Nabben de achtste plaats te behalen. In een sterk deelnemersveld was dit niet voldoende voor een doorstroming naar de landelijke halve finale. Komend weekend komt naast team supplement C ook Caressa van Stelten in actie tijdens de landelijke halve finale in Rotterdam.


Bij de heren heeft Gijs Henzen (foto onder, uiterst links) deelgenomen aan de halve finale NK teams. Hij deed dit in team Volta, een samenwerking met de mannen van HT’35 uit Helmond. Henzen turnde in deze wedstrijd de vloer, voltige en de sprong. Met name zijn vloeroefening was spectaculair. De turners hebben met het team de vierde plaats behaald in de wedstrijd en de ploeg werd zesde in de ranking. Dit betekent dat zij zich geplaatst hebben voor de landelijke finale.

Afbeelding