Afbeelding
Foto: Persfoto

Peter Janssen trouw lid Theobaldusgilde

Overloon |  Tijdens de algemene jaarvergadering is Peter Janssen gehuldigd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap bij het Sint Theobaldusgilde.


Na de grote vakantie in 1962 kreeg Peter een klaroen van het gilde. Hiermee werd wekelijks geoefend bij Thei Swinkels in de garage. Op 1 januari 1963 werd hij ingeschreven als lid van het gilde. Peter komt uit een echte gildefamilie. Naast vader Frits, die bestuurslid was, waren ook zijn broers Jan en Ger bij het gilde en later ook nog zijn zus Ans.

Een hoogtepunt was het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar een eerste prijs werd behaald. Dat was een hele belevenis. Op 18-jarige leeftijd wordt Peter volwaardig gilde-lid en gaat ook geweer schieten.

In de begin jaren 80 wordt besloten om over te schakelen naar ventiel instrumenten en koos Peter voor de tuba. Hiervoor moest hij naar de muziekschool om noten te gaan leren. De tuba bespeelt hij nog steeds. Van 1979 tot 1991 was Peter bestuurslid. Dit heeft hij overgenomen van vader Frits Janssen. In 1985 heeft hij als bestuurslid, mede de gildedag georganiseerd. Dat was een drukke tijd. Peter was en is een rustige man, harde werker, die altijd klaarstaat voor het gilde, denk aan de bouw van Ut Gildehuus en de gildedag van 2005. In 2012 was Peter koning van het gilde. Kortom, een gildebroeder in hart en nieren en een trouw lid. 

Uit handen van Ere-Hoofdman Bas van Wieringen kreeg Peter de oorkonde uitgereikt en de zilveren speld opgespeld, behorende bij 60 jaar lidmaatschap. De bos bloemen kreeg Francien voor de tijd dat ze Peter moest missen als die voor het gilde bezig was.