Afbeelding
Foto: Persfoto

Cultuureducatie is broodnodig

Venray | Bewegen voor kinderen is een levensbehoefte. Als je danst, bouw je reserves op; je doet iets uitdagends, iets wat moeite kost. Daarmee stimuleer je je hersenen om nieuwe verbindingen te leggen. Myrna van Rens komt als vakdocent dans op diverse basis en middelbare scholen in Brabant en Limburg en ervaart dat kunstonderwijs steeds duurzamer wordt ingezet op scholen. “Wat veel mensen niet weten, is dat een dansles veel meer in houdt, dan alleen maar dansjes doen.”


In een goede dansles leren kinderen creëren en presenteren, ze gaan op onderzoek en leren zelfstandig te werken. Ze leren zich open te stellen en samen te werken met anderen. Ze leren anderen ideeen te waarderen en vormen een mening.

“Het mooie van een dansles is dat dit gebeurt in een veilige omgeving met en met een dansdocent. Je wordt niet beoordeeld op wat je kunt en je mag jezelf zijn.” Competenties die we in deze tijden hard nodig hebben met alle problematiek op gebied van criminaliteit en schaarste in de banenmarkt. “De meeste mensen weten niet dat je met lichaamsbeweging óók werkt aan je geheugen, aan je cognitieve functies. Bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein! Dansen als activiteit in combinatie met expressie en sociale interactie is de perfecte leeromgeving voor jong en oud(er). Mijn wens is om door middel van dans en samen met alle danscollega’s uit de regio alle basisscholen te kunnen bereiken, zodat kleuters weer kunnen gaan leren zoals kleuters leren. In beweging, met hun lijf, met hun zintuigen en vooral met veel plezier. Binnen en buiten; in een rijke omgeving waarin kinderen van zichzelf leren, van elkaar leren, van het materiaal en als het nodig is ook van de leerkracht of onderwijsassistent. Het kind als zijn eigen leerkracht; de leerkracht in de rol van coach", zo besluit Myrna van Rens.

Interesse in een gratis proefles, een cursus, een project, workshop of doorlopende leerlijn?  Neem dan contact op met Danshuis Venray www.danshuisvenray.nl