Afbeelding
Foto: Persfoto

EK voor stockcars in Mèrthal Horst

Venray | SRP de Peeldrivers houdt dit jaar weer het EK Indoor voor modelstockcars en wel voor de 27ste maal in de Mèrthal in Horst.


Voor dit groot race-evenement op zaterdag 18 maart en zondag 19 maart tovert de vereniging de Mèrthal in Horst zoals altijd weer om  tot een heus racecircuit. Hier zullen deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Schotland strijden om de titel Europees Indoor Kampioen 2023. Met als inzet de MPR Pijnenburg-wisseltrofee. Er komen maar liefst twintig rijders uit Engeland, het bewijs dat dit evenement in Horst zeer hoog staat aangeschreven bij de internationale rijders. Dat de vloer optimaal geschikt is van de Mèrthal blijkt uit de hoge snelheden die de stockcars de laatste jaren bereiken. Op de rechte stukken halen deze toch relatief kleine raceauto’s topsnelheden van zo’n 80 à 90 km/u. Diverse toprijders uit de regio behoren ook dit jaar tot de grote favorieten voor deze felbegeerde Europese titel.

Rijders uit Engeland hebben jarenlang op kop gelegen bij internationale wedstrijden, maar de laatste jaren zijn het steeds meer de Nederlanders die zich bij de top voegen. Zij zullen zeker ook dit jaar weer hoge ogen gooien tijdens het indoorspektakel in de Mèrthal. Toprijders uit de regio zijn: Jeroen Janssen uit Sevenum, Sven Versteegen uit Melderslo en Dennis van Asten uit Horst. Zij zullen alles in de strijd gooien om de titel in Nederland te houden. Maar ook zal de laatste Indoor Kampioen (2022) Craig Hook uit Engeland weer in de Mèrthal aan de start verschijnen. Verder zal natuurlijk outdoor wereldkampioen en outdoor Europees kampioen Maikel Rutten uit Lobith ook deelnemen aan dit groot raceevenement. Ook zal er dit jaar weer een juniorfinale gereden worden (rijders onder de 16 jaar). En ook hier heeft de Peeldrivers deelnemers, onder wie Teun Jansen uit Velden. 

Dat dit een druk weekend betekent voor de Peeldrivers zal duidelijk zijn. Naast de organisatie van dit groot indoor raceweekend organiseert de vereniging dit jaar ook nog maar liefst zeven outdoorwedstrijden op haar buitencircuit (modelraceway Venray), waaronder het Nederlands kampioenschap op 8 en 9 juli. Op zaterdag 18 maart beginnen de trainingen voor de brandstofstockcars om 10.00 uur. Zondag 19 maart beginnen de voorrondes om 09.30 uur. Om 13.00 uur zal het spektakel echt losbarsten als de beste 24 rijders (kwartfinalisten) van deze dag gaan strijden om een plaats in de halve finale. De grote finale begint om 16.30 uur. Hierin strijden de zes beste rijders van dit weekend. De entree is op beide dagen gratis. Voor meer informatie kijk op www.peeldrivers.nl of de Facebookpagina.