SVOC'01 zet stijgende lijn door

Venray | De korfbalsters van SVOC'01/ United wonnen zondag voor de derde keer op rij in de overgangsklasse. Dit keer werd Fortuna'74 aan de zegekar gebonden: 15-7. Hierdoor rukt de ploeg op naar de derde plaats op de ranglijst, met veertien punten uit twaalf wedstrijden, en is ze verzekerd van een nog jaar in de overgangsklasse.

De thuisploeg startte scherp, stond al snel met 2-0 voor en bouwde die voorsprong in het vervolg van de eerste helft uit naar een 9-5 ruststand. Ook in de tweede helft stond de verdediging als een huis, waardoor SVOC'01/United 'slechts' twee tegendoelpunten hoefde te incasseren. Met zes SVOC-doelpunten in de tweede helft liep de marge op naar een ruime zege: 15-7. Zondag speelt de nummer drie op de ranglijst tegen VMS'21, met zestien punten uit twaalf wedstrijden de nummer twee. Het duel in sportcomplex Dioscuren in Schijndel start om 11.50 uur.

SVOC'01-Fortuna'74: 15-7 (9-5). Doelpunten: Lin Voermans (6), Maud Arts (4), Marly Hanraets (2), Kiki de Mulder, Quinty Weijs en Maud Classens.