Afbeelding
Foto: Persfoto

Joekskapel Rats d’r Nève 4x11 jaar

Venray |  Het ontstaan van Joekskapel Rats d’r Nève dateert van 14 maart 1979, ’s avonds om 21.00 uur. Toen schreef Johan Koster: 'Een uitnodiging voor een bijeenkomst welke hopelijk zal leiden tot de geboorte van een nieuwe joekskapel in ons mooie dorp'.


Aan deze bijeenkomst nam een zevental personen, zonder enige muzikale achtergrond, deel. Vandaar ook de naam. En zo ontstond Joekskapel Rats d’r Nève. Daarna werden  in de loop der jaren het 1x11-, 2x11- en het 3x11-jarig bestaan gevierd. Nu staat dit jaar het 4x11-jarig jubileum in het programma.


Ondanks de coronacrisis waar ze goed doorheen zijn gekomen, hebben de leden weer flink aan de weg getimmerd. Vijftien muzikanten repeteren elke donderdagavond om 20.30 uur in de Kemphaan. Onder leiding van Theo Koppes wordt een gevarieerd programma aan muziekstukken gerepeteerd.


Diverse keren en op diverse plekken wordt de muziek naar buiten gebracht. Zo spelen ze onder andere al ruim tien jaar tijdens de wandelvierdaags in Nijmegen in Cuijk. Ook de elfde van de elfde staat al vele jaren in de agenda met een reis naar Keulen.


Sinds enkele jaren spelen ze ook kerstmuziek en op diverse kerstmarkten in de regio wordt deze ten gehore gebracht. Het jubileum wordt gezamenlijk gevierd met een uitje en ze gaan op naar de volgende 11 jaar; 5 x 11.

Afbeelding