Afbeelding
Foto: eigen foto

Grad Swinkels biljartkampioen

Venray | Met veel machtsvertoon heeft Grad Swinkels de finale van het clubkampioenschap voor ouderen van De Kemphaan gewonnen. Van acquit af aan liet hij in de finale zijn tegenstander de hielen zien. Met een serie van twaalf caramboles in de achtste beurt was hij praktisch onbereikbaar voor tegenstander Wim Cox.


De partij eindigde met een moyenne van 2.46 in dertien (!) beurten. Swinkels mag zich hierdoor clubkampioen noemen voor het seizoen 2022-2023. Wim Cox eindigde als tweede met een moyenne van 0.38.

De troostfinale werd gewonnen door Geert Barents. Hij scoorde gemiddeld 1.24, waardoor hij Theo Krebbers (0.34) naar een vierde plaats verwees. Biljartclub voor ouderen De Kempkaan is een vereniging met 50 leden, die zijn wedstrijden speelt in wijkcentrum De Kemphaan. Er is een biljarttafel beschikbaar om tegen betaling recreatief te spelen. Ook niet-leden mogen hier gebruik van maken. 

De club is aangesloten bij de Federatie voor Ouderen Noord-Limburg en wisselt competitiewedstrijden uit met zusterverengingen in de regio. Mensen die geïnteresseerd zijn om lid te worden van de biljartvereniging kunnen zich melden op de eerste etage van De Kemphaan voor meer informatie.