Bert Linskens neemt de voorzittershamer van Voedselbank Limburg-Noord over van Gerda van Stelten.
Bert Linskens neemt de voorzittershamer van Voedselbank Limburg-Noord over van Gerda van Stelten. Foto: Rikus ten Brücke

Bert Linskens nieuwe voorzitter voedselbank

Algemeen Venray

Bert Linskens (61) neemt vanaf half april de voorzittershamer bij Voedselbank Limburg-Noord over van Gerda van Stelten (64). Van Stelten heeft vanaf 2015 de voedselbank geleid. Een gesprek met de vertrekkende en de komende praeses. 

In huize Van Stelten vliegt de informatie over en weer. Feiten, feitjes, cijfers en wetenswaardigheden vliegen over de eettafel, hou het maar eens bij met je notitieblokje. We schrijven op: Voedselbank Limburg-Noord-werkt in vier gemeenten (Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Gennep). In elke gemeente is een uitgiftepunt, bemensd door lokale vrijwilligers. Venray is de hoofdlocatie, met het distributiecentrum bij de NLW-bedrijven op de Smakterweg. De 58 vrijwilligers stellen wekelijks 207 voedselpakketten samen, waarvan 538 mensen eten. Voedselbank Limburg-Noord is samen met 171 andere voedselbanken aangesloten bij Voedselbank Nederland. Die landelijke organisatie -ook alles vrijwillig!- maakt afspraken met de supermarktconcerns en grot..