Vakbond opent meldpunt zorg

Venray | De FNV in Noord-Limburg maakt zich zorgen over de versobering van de zorg in de regio. De bereikbaarheid van zorg in de buurt is belangrijk. Het verdwijnen van voorzieningen in de dorpen en wijken gaat ten koste van de leefbaarheid. Ook de werkgelegenheid verdwijnt door het verdwijnen van de zorg.


Volgens de FNV kalft de zorg in de Noord-Limburgse gemeenten Bergen, Horst, Gennep en Venray steeds verder af. Zo verdween al de EHBO-post, ging de plaatselijke huisartsenpost/apotheek naar Venlo en werd de spoedzorg voor tandartsen in Noord-Limburg enkele maanden geleden verplaatst naar Eindhoven en Nijmegen. Vooral voor mensen die minder mobiel zijn of geen eigen vervoer hebben, kan dit problemen opleveren als ze verder weg naar een spoedpost moeten, stelt de FNV.

“Als vakbond kunnen wij niet deze problemen oplossen, maar we kunnen wel samen een stem laten horen aan de lokale, provinciale en landelijke politiek en de zorgverzekeraars. Vandaar ons meldpunt. Samen staan we sterker", zegt Hans Aben, voorzitter van FNV Limburg-Noord. "Bij dit meldpunt kan iedereen zijn of haar zorgen kwijt en ook eigen ervaringen melden naar aanleiding van het verdwijnen van zorg uit de regio. Inwoners van Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Gennep kunnen dat doen via het meldpunt: www.fnvlimburgnoord.nl."

Wie geen internet heeft, kan een meldpuntformulier ophalen en/of invullen en inleveren bij de bibliotheek, voedselbank of bij de vakbondslocatie in Venray aan de Burgemeester van de Loostraat 2b. Elke maandag open van 18.00-20.00 uur of woensdag 19.00-20.30 uur.