Afbeelding
Foto: eigen foto

Ike Janssen pakt titel bij Masters

Venray | Ike Janssen (41) uit Venray heeft afgelopen weekeind het eindklassement gewonnen van de WEBU Mountainbike Cup in Baarlo.


Samen met enkele teamleden was Janssen zondag naar Baarlo afgereisd voor de laatste wedstrijd van de WEBU Mountainbike Cup. Mede door de winst in Baarlo mocht Janssen zich kampioen noemen van de Limburgcross van de categorie Masters.

Het winnen ging niet vanzelf, daar zijn jaren aan training aan vooraf gegaan om deze winter zo sterk mogelijk voor de dag te kunnen komen. En de start van Janssen ging zondag niet vanzelf. Hij kwam rond vierde/vijfde plaats aan bij de eerste bocht, waarna het best wel een gedrang is om naar voren te fietsen. 

Dat kostte hem vrijwel een volle ronde, maar eenmaal vooraan ging hij volop aan en kon de rest van het veld hem niet lang volgen. Uiteindelijk mocht hij als nummer één het podium betreden (voor de elfde keer in deze WEBU Cup) naast de nummer twee Casper van Oosten uit Waalre en de nummer drie Jacques Cox uit neer.


Marcel Ruyten deed overigens ook goede zaken in Baarlo door wederom een derde plaats te behalen bij de amateurs achter de ongenaakbare Bas Peters die de wedstrijd won voor Erwin Bakker. Redney Janssen, broer van Ike werd daar elfde. Team Mcycles sluit hiermee een zeer succesvol winterseizoen af en richt nu alle pijlen op het voorjaar. Binnen afzienbare tijd zal er een compleet nieuw wedstrijdteam gepresenteerd gaan worden.