Afbeelding
Foto: eigen foto

Bezoek aan oudste én jongste inwoner

Blitterswijck | Vriendenclub Blitterswijck (VCB) bezocht voor het 25ste jaar de oudste en jongste inwoner van het dorp. Het jubileumbezoek aan de jongste inwoner per 1 januari 2023, werd gebracht aan Ties, geboren 10 november 2022, zoon van vader Kevin Cox uit Melderslo en moeder Esmée Caris uit Weert.


De ouders van Ties waren benieuwd naar de reden van ons bezoek, want als niet-Blitterswijckers wisten ze niet van het bestaan van deze traditie. Uiteraard werd ook het gebruikelijke cadeau, een spaarpot met inhoud, overhandigd. De oudste inwoner van het dorp is Chris Wijnhoven. Hij is geboren op 15 september 1925 en is dus 97 jaar oud. Hij woont nog steeds zelfstandig aan de Beeteweg in het huis dat zijn vader bouwde toen hij één jaar oud was. Met de hulp van zijn kinderen kan hij daar nog goed vooruit.

"Chris vertelde dat hij vroeger foto’s maakte en deze ook zelf ontwikkelde in de donkere kamer op zolder. Wij, als toenmalige jonge Blitterswijckers, konden ons nog herinneren dat Chris toen ook pasfoto’s maakte", zegt Theo Janssen van de VCB. "Vol trots vertelde Chris dat hij voor de Blitterswijckse bevolking en de toeristen een ligweide aan de Maas heeft laten maken, genaamd De Ermenweerd. De weide ligt achter camping Tante Jet en is gemarkeerd met een bord."

Afbeelding