Pim & Peet hopen op hun eerste LVK-finale.
Pim & Peet hopen op hun eerste LVK-finale. Foto: eigen foto

Opwarmen voor LVK (3)

Venray | De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer wordt op vrijdag 4 februari gehouden in Venray. Vijf Venrayse inzendingen maken nog kans op een plek in de 47ste LVK-finale. Peel en Maas blikt met deze vijf halvefinalisten vooruit op het grootste liedjesspektakel van Limburg. De halve finales van het LVK 2023 worden uitgezonden op vrijdag 13, vrijdag 20 en vrijdag 27 januari. In deze derde en laatste editie blikken we vooruit met Pim en Peet.

Pim Verberkt en Peter van Els uit Wanssum maken zich op voor hun eerste halve finale. De opnames van de halve finale waren voor het tweetal in ieder geval geslaagd. Met een bus vol met vrienden, familie en collega's reisde het tweetal af naar Heel. "In totaal waren we met een man of zestig. We hebben echt een topavond gehad", vertelt Van Els. "Door de jaren heen, hebben we best veel podiumervaring opgedaan dus we waren niet zenuwachtig, maar het is wel bijzonder om mee te mogen maken. Tijdens het optreden was er ook nog ruimte om te genieten. De sfeer zat er goed in bij het publiek."

Het duo droomt nu van de LVK-finale. Die zou dan gehaald moeten worden met het liedje Òzze pap. Een bijzonder nummer dat het verhaal vertelt over een vader die zijn zoon voor het eerst meeneemt om carnaval te vieren. "De vader van Pim is vorig jaar overleden en toen Pim en ik later samen in de auto zaten zei hij: 'Mijn vader nam me voor het eerst mee om vastelaovend te vieren. Van hem heb ik het geleerd.' Toen hadden we plotsklaps de inspiratie voor een nieuw liedje. Het is wel bijzonder om in de halve finale van het LVK te staan met juist dit nummer. Het is heel persoonlijk."

Toen verschillende jaren geleden de liedjesavond in Wanssum op zijn retour was, besloten Pim en Peet om uiteindelijk zelf de handschoen op te pakken en mee te doen aan het liedjesfestijn. "Ongeveer tegelijkertijd kwam toen een oproep van De Piëlhaas. Zij zochten potentiële zangers die moeite hadden met het maken van een nummer. Daar hebben we ons toen voor aangemeld en de rest is geschiedenis zou ik bijna zeggen."

Nadien deed het duo al meerdere keren mee aan het liedjesfestival van De Piëlhaas en ook schreven ze zich al vaker in voor het LVK. Dat resulteert nu in de halve finale. "Maar we willen meer, we willen naar de finale ook al is het voor ons eigenlijk al geslaagd. Daarnaast zouden we graag nog een keer optreden op de Roetsj. Dat is een andere droom."

De derde en laatste halve finale met Pim en Peet wordt op vrijdag 27 januari uitgezonden op L1-radio en televisie tussen 18.00 en 20.00 uur. In elke uitzending maken twintig artiesten hun opwachting. Deze uitzending wordt herhaald op zaterdag 28 januari tussen 10.00 en 12.00 uur. Stemmen kan aansluitend gedurende dertig minuten aan deze halve finale (óf aansluitend aan de herhaling), nadat de presentator het startsein heeft gegeven. Per halve finale en per herhaling kan per telefoonnummer op maximaal drie unieke liedjes gestemd worden. Daarvoor dient driemaal een apart sms-bericht (1 euro per sms) gestuurd te worden naar 4004.

Pim en Peet als laatste in actie namens Venray

De twintig finalisten van het LVK worden op zondag 28 januari bekendgemaakt. Dat gebeurt middels een live-uitzending op L1 TV om 20.30 uur. De uitzending duurt tot 22.00 uur. Dan wordt ook de loting voor de volgorde in de finale verricht.

Afbeelding