Afbeelding
Foto: ATV Venray

ATV klaar voor Vlakwatercross

Venray | ATV Venray zet zich weer in om op zaterdag 28 en zondag 29 januari met ongeveer 120 vrijwilligers van ATV Venray de 45ste Vlakwatercross weer tot een succesvol loopevenement te maken. Aan de diverse loopparkoersen is in de afgelopen maanden extra aandacht besteed en liggen er weer prima bij. De vereniging hoopt dat na de coronajaren weer veel deelnemers en deelneemsters en toeschouwers te mogen begroeten in het Vlakwaterbos.


Het tweedaagse loopevenement biedt voor elk wat wils. Iedereen die zijn conditie of sportiviteit wil testen of tonen, kan op zaterdag 28 of zondag 29 januari tijdens een van de grootste atletiekcross van Limburg of Oost-Brabant. De Vlakwatercross maakt nog steeds deel uit van het LimBracross-circuit. Veel Limburgse, Brabantse en Gelderse atletiekverenigingen nemen traditioneel deel aan deze veldlopen en ook het aantal deelnemers uit Duitsland en België nam de laatste jaren nog steeds toe.

Ook dit jaar hebben weer scholieren zich aangemeld voor deelname deel aan de Peel en Maas TV Scholierenlopen. De twee extra gehouden trainingen waren ondanks de mindere weersomstandigheden toch succesvol en een goede voorbereiding op de wedstrijden van zaterdag of zondag.

Zaterdag 28 januari gaan als eerste de basisscholen uit Venray en omliggende gemeenten de strijd aan om de diverse titels en doen op deze manier mee aan het streven van ATV Venray om mensen in beweging te krijgen. De leerlingen van de basisscholen zullen in de diverse categorieën meten wie zich de sterkste atleet mag noemen. Verder is er voor het best presterende schoolteam de prachtige Vlakwaterbokaal. Alle deelnemers ontvangen een leuke herinnering. Ook de school met procentueel de grootste afvaardiging, zal zaterdag 25 januari de wisselbeker in ontvangst mogen nemen. Spannend zullen ook worden de estafettes. Ieder schoolteam mag ploegen van 4 personen van een bepaalde leeftijdsgroep waarvan maximaal twee jongens, afvaardigen. Voor de beste ploegen zijn aparte ereprijzen.

Naast het sportieve gebeuren zijn er diverse sociale activiteiten georganiseerd waardoor deze veldlopen als uniek mogen worden betiteld. Foto’s maken van de schoolteams en de winnaars in de verschillende categorieën. Er wordt gezorgd voor een muzikale opwarming voor elke start. Voor elke deelnemer is er een lot voor een gratis loterij met het rad van fortuin. De start van de eerste scholierenloop is om 11:15 uur.

Om 13.05 uur start een speciale groep, namelijk de atleten met een verstandelijke beperking. Voor deze unieke loop is het motto: Meedoen is belangrijker dan winnen. ATV Venray benadrukt dat deze loop is bedoeld voor alle personen met een verstandelijke beperking.  Aanmelden voor deelname aan de scholierenlopen kan alleen nog op de wedstrijddag tot een half uur voor de aanvang van de betreffende loop.

Zondag 26 januari starten de recreanten en wedstrijdatleten voor RHM Accountancy en advies - lange cross over 8040 meter. Daarna start om 11.30 uur de RHM - korte cross over 4020 meter Er zijn voor alle deelnemers diverse leeftijdscategorieën ingesteld en ereprijzen beschikbaar. Verder zullen onder deelnemers aan de lange en korte cross prijzen in natura worden verloot. De Vlakwatercross heeft in de laatste jaren uitstekende winnaars gekend op deze afstanden. Maar ATV Venray blijft nog steeds streven naar een brede deelname zodat meer mensen in beweging komen en dit tweedaags evenement ook daadwerkelijk een promotie voor Venray en de atletieksport is.

De prijsuitreiking van de korte en lange cross staat gepland om 12.00 uur. Om 12.25 uur starten de diverse JUMBO- Winters-jeugdlopen met daarin de Eye-watch lopen voor de CD-junioren (U16/U14). Momenteel nemen enkele jeugdatleten van ATV Venray de tussenstand aan in de Limbracross -competitie een goede klassering is en zij proberen dat in deze thuiswedstrijd te verbeteren.


Programma zondag 29 januari:

10.30 uur: RHM- lange cross over 8040 meter voor recreanten en wedstrijdatleten M, M40, M45, M 50, M55 + M60 en V en V45; 11.30 uur RHM-Korte cross over 4020 meter voor recreanten en wedstrijdatleten V, V35/40, V 45+ en M en M45+ en de jongens junioren A/B, 12.25 uur  aanvang JUMBO-Winters jeugdlopen en 13.40 uur start van de pupillenreeksen. Aanmelden kan tot 26 januari, 23:59 uur en verder uitsluitend nog op de wedstrijddag, zondag 29 januari, tot een half uur voor de aanvang van de betreffende loop. Start en finish zijn gelegen aan de Kempweg 162 achter het gebouw van Jong Nederland alwaar op de wedstrijddagen ook het secretariaat is gevestigd. ATV Venray hoopt ook dit jaar weer veel deelnemers en toeschouwers te mogen begroeten. De entree is gratis.


Zie voor meer informatie ook www.atvvenray,nl, www.Limbracross.nl of mail info@atvvenray.nl.