Afbeelding
Foto: RooyNet

Carnaval in Merselo

Merselo | Vanaf de elfde van de elfde 2022 is bij menigeen het carnavalsbloed weer sneller gaan stromen. Plannen worden gesmeed, pakken gemaakt, gekocht of hersteld en de voorpret is begonnen. Na twee jaar corona en het daardoor niet doorgaan van carnaval kijkt ook horeca Venray er reikhalzend naar uit 


Carnaval en een nieuwe formule voor de Vastelaoves Roetsj op het Schouwburgplein zijn bedacht. De Vastelaoves Roetsj wordt op het Schouwburgplein gehouden en Iensjekke op de Grote markt. Het gegeven dat er 22 euro toegang wordt gevraagd en of het daarmee nog een feest voor iedereen is, is uitgebreid in de (sociale) media belicht. Hoe anders was dat in 19?? (datum van de foto is onbekend). Op deze foto is te zien dat in zaal ’t Anker in Merselo volop carnaval wordt gevierd, voor iedereen toegankelijk. Jammer genoeg weten we niet wie hier aan het feesten zijn (namen zijn welkom).

Voor het carnaval echt losbarst, is er eerst nog bijvoorbeeld de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) op vrijdag 3 februari in de loods van HoexBouw in Oostrum. Venray doet daaraan mee met maar liefst vijf halvefinalisten; je zou zeggen dat het moet lukken om daar winnend uit te komen. Voor iedereen (!), een plezierige aanloop naar het carnaval 2023, als deelnemer of optochtkijker.


Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.