Afbeelding
Foto: voorbeeld

Meer woningen op Keizersveld 5

Venray | In een voormalig kantoorpand op industrieterrein Keizersveld in Venray werden dit jaar negentien appartementen gerealiseerd. Daar komen nu nog veertien appartementen voor jongvolwassenen en starters op de woningmarkt bij. Het oude kantoorgebouw wordt uitgebouwd en het project wordt aangestuurd door Pup Real Estate uit Overloon van Roger Sevenheck. Het plan moet eind 2023 klaar zijn.


Het plan bestaat uit de uitbreiding van het wooncomplex met veertien appartementen met een woonoppervlakken van 40 tot 80 vierkante meter. "Als doelgroep moet men vooral denken aan afgestudeerden aan de universiteit, hbo of mbo of jongwerkenden, starters op de woningmarkt of stellen die voor het eerst gaan samenwonen. Het is dezelfde doelgroep die thans ook gehuisvest is in het bestaande woongebouw", legt Sevenheck uit. Bij de gemeente is nu een plan ingediend voor de bouw van de appartementen en met omwonenden wordt een omgevingsdialoog gehouden en aan de hand daarvan wordt het plan wellicht nog wat bijgesteld.


De ontsluiting van het pand op de hoek van de Sleutelbloem en het Keizersveld zal plaatsvinden via het Keizersveld. "Op eigen terrein worden er ruim voldoende parkeerplaatsen voor de huurders gerealiseerd en wordt er een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. Na de afronding van deze uitbreiding ronden wij ons natuur-inclusief bouwen af hetgeen inhoudt dat wij nestkasten voor vogels plaatsen, schuilplaatsen voor insecten en meer. De aanleg van de tuin en de plaatsing van een definitief hekwerk zal eveneens afgerond worden."


Het bestaande gebouw zal met ongeveer zestien meter worden verlengd en de gelijke breedte van de bestaande bouw wordt daarbij in acht genomen. De gevel zal in dezelfde stijl worden voortgezet als de huidige bebouwing. Het pand bestaat bovengronds uit drie bouwlagen. De acht appartementen op de begane grond beschikken over eigen voordeuren die toegang geven tot de parkeerplaatsen. De vier appartementen op de eerste verdieping worden ontsloten via het bestaande trappenhuis.

De twee grotere appartementen op de tweede verdieping worden eveneens via het trappenhuis ontsloten. Aan de binnenzijde wordt dezelfde kwaliteit nagestreefd als het bestaande gebouw waardoor alle appartementen beschikken over eigen keukens (met alle elektrische apparatuur) alsmede een eigen grote badkamer. De derde bouwlaag met grotere appartementen en rondom grote terrassen is iets terug gelegen en is vanaf de weg bijna niet te zien. "De gemeente heeft de bereidheid uitgesproken om hier medewerking aan te verlenen. Het is de wens van ons en de gemeente om de directe omgeving te betrekken bij het planvoornemen middels de zogenaamde omgevingsdialoog", legt Sevenheck uit.


Geïnteresseerden kunnen zich al aanmelden voor het woningbouwproject via puprealestate@xs4all.nl of www.puprealestate.com.