Afbeelding
Foto: Christoffel

Plaatsingswedstrijd Limburg Christoffel

Venray | De Limburgse plaatsingswedstrijden vonden afgelopen weekeinde plaats in Panningen. Team niveau 3 van gymnastiekvereniging St. Christoffel uit Venray, bestaande uit Elyza Leenders, Simone Hofmans, Fleur Keijsers, Lana van der Heijden en Djahmilla Martina, werd knap eerste (foto boven). Zij hebben een mooie verbetering laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd. Simone Hofmans veroverde individueel zelfs de eerste plaats.


In de vierde wedstrijd van de zaterdag kwam team niveau 4 (1) in actie. Kailyn Lebon was geblesseerd maar het team, bestaande uit Marieke Akkermans, Emma Janssen, Lisa van Asten, Noor Janssen en Lizz Relouw, heeft zijn uiterste best gedaan en ieder voor zich heeft verbeteringen laten zien ten opzichte van de eerste wedstrijd een paar weken geleden. Op de balk en vloer is hier nog zeker winst te behalen. Het team  werd uiteindelijk vierde.

Op zondag kwam in de eerste wedstrijd van de dag het team in supplement D in actie. Het team bestaat uit Caressa van Stelten, Suus Broeren, Esmee Stevens en Jelyna Leenders. Wederom was het deelnemersveld erg sterk, elk foutje was daarom direct fataal. Helaas lukte het niet om op de balk en de vloer foutloos te turnen, dit resulteerde uiteindelijk in een achtste plaats.

In de derde wedstrijd mocht het andere team in niveau 4 (2) aantreden. De afgelopen weken lag de focus voornamelijk op het landen en netjes turnen in de training. De meiden hebben laten zien dat ze zich niet zomaar van de balk lieten vallen. Wanneer de zenuwen parten gaan spelen, wordt de netheid toch nog wel eens vergeten, maar ook daar wordt aan gewerkt. Het gezellige team bestaande uit Linn Verbroekken, Noor Cox, Esmee Clabbers, Sylvana van Ballegooij, Lotte Camps en Minte Beterams heeft een leuke wedstrijd geturnd en werd vierde.


Tot slot mocht het hechte team E (2) (foto onder) de wedstrijdvloer betreden. Dit team bestaande uit Isabelle Hermsen, Jolein Vermeulen, Jente Verhoeven, Lesley Flinsenberg, Brechje Valks en Evie van den Biggelaar behaalde de gouden medaille. Met vijf punten verschil wonnen zij de wedstrijd. Op de balk wist het team, individueel, de eerste drie plekken te bemachtigen en ook op vloer werd er een show gegeven. Individueel mochten Jolein en Isabelle het podium betreden. Brechje viel net buiten de individuele prijzen en werd knap vierde.

Volgend weekend staan er weer landelijke wedstrijden op de planning voor supplement C.


Afbeelding