Korfbal

Moeizame uitzege DES

Vierlingsbeek | De  korfbalsters van DES zijn met een moeizame uitzege aan de tweede helft van het zaalseizoen begonnen. De roodwitten, koploper in de eerste klasse, versloegen zondagmiddag in sporthal De Triangel in Lent  Noviomagum met 10-13 (6-9).

“De punten tellen. Zo’n eerste wedstrijd na de winterstop kun je ook gewoon verliezen”, zei een opgeluchte trainer-coach Yvo van Dijk na afloop van het duel, waarin DES moeizaam op gang kwam en in de beginfase zelfs even tegen een 5-2 achterstand aankeek. Maar daarna pakte de Vierlingsbeekse ploeg het heft in handen.

Ondanks het niet altijd even geconcentreerde spel was het snelle spel van de gasten de thuisploeg in de rest van het duel te machtig. Daardoor bleef de marge van minimaal twee doelpunten in het voordeel van DES ook in de tweede helft gehandhaafd. DES leidt de dans in de competitie met twaalf punten uit zes duels. Diosa staat tweede met tien punten uit zes wedstrijden. DES speelt op zondag 22 januari in De Raaijhal in Overloon de derby tegen Merselo (15.15 uur).

Doelpuntenmakers: Milou van den Boogaard 4, Eline van Treek 3, Eva van den Beuken 2, Maud van Rhee 2, Babs van Daal en Janneke Koenen.

SVOC'01/United nipt onderuit

Venray | De korfbalsters van SVOC'01/SV United gingen zondag in de slotfase onderuit tegen VMS: 9-10. De bezoekers waren in de laatste minuten slagvaardiger dan de thuisploeg. SVOC'01/SV United zakt door de nederlaag naar de derde plek in de overgangsklasse.

VMS kwam al snel op 0-3, maar daarna reageerde de thuisploeg en uiteindelijk was de score weer in evenwicht: 3-3. In het restant van de eerste helft kwamen beide teams een paar keer tot scoren en de thuisploeg ging met een voorsprong de kleedkamer in: 5-4.

Na rust liep de thuisploeg uit naar 7-4 en met nog zeven minuten op de klok stond het 9-8 in het voordeel van SVOC'01/SV United. Beide teams kregen daarna nog diverse kansen, maar VMW sprong daar beter mee om: 9-10. Zondag speelt SVOC'01/SV United tegen koploper Heumen.

Doelpunten SVOC'01/SV United: Fleur Vissers, Indy Vroemen, Kiki de Mulder (2), Marly Hanraets (2), Maud Classens, Feline de Bruijn.

Merselo haalt uit in Esch

Esch | Merselo was zondag in de eerste klasse duidelijk een maatje te groot voor Tovido: 4-11. De korfbalsters beginnen zo ijzersterk aan de tweede helft van de zaalcompetitie.

Vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog en kreeg Merselo veel kansen. De verdediging stond als een huis en het aanvalsspel was sterk. De bezoekers kwamen eigenlijk geen moment in de problemen en na een 1-4 ruststand liep Merselo in de tweede helft uit naar een ruime overwinning.

Doelpunten Merselo: Steffi de Backer (3), Angela Litjens (2), Anne Gielens (2), Michelle Rijbroek, Geke Nijenhuis, Ciel van Hoof en Loes Claessens.

Flinke dreun De Peelkorf

Gennep | De Peelkorf ging zondag in de hoofdklasse hard onderuit tegen VIOS/Spes: 23-13. Vanaf de eerste minuut bleek de thuisploeg een maatje te groot voor de korfbalsters uit Ysselsteyn.

Na 3-0 knokte De Peelkorf zich terug naar 3-2 en uiteindelijk zochten beide teams met 10-6 de kleedkamer op. In de tweede helft verliep het moeizamer voor De Peelkorf. De ploeg kreeg wel kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. De thuisploeg liep uit naar 23-13.

Doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (4), Fenna Rongen (3), Imke Marcellis (3), Imke Jenniskens, Kaley Hendriks, Lisa Janssen.

Overtuigende zege Oranje Wit

Sint-Oedenrode | Oranje Wit boekte zondag een belangrijke overwinning in de topklasse. Bij de hervatting van de zaalcompetitie werd Rooi in Sint-Oedenrode verslagen: 7-14.

Oranje Wit begon sterk aan de wedstrijd door in de eerste minuut direct te scoren. In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, wat resulteerde in een tussenstand van 2-2. Hierna wist Oranje Wit middels mooi uitgespeelde kansen een gat te slaan, waardoor de ploeg uit Leunen uitliep naar 2-6. Vlak voor rust kwam Rooi terug tot 4-6.

Na rust kwam de thuisploeg terug tot 6-6. Oranje Wit werd wat onrustig en maakte verkeerde keuzes. Dit werd niet afgestraft door Rooi en via een raak afstandsschot van Lizzy Michels kwam Oranje Wit weer op voorsprong. Lange tijd bleven beide partijen veel kansen creëren en was het spannend, tot Dionne Drabbels met een afstandsschot de score uitbreidde naar 7-9.

Daarna schakelde Oranje Wit een versnelling hoger en de bezoekers liepen uit naar 7-11. Ook daarna bleef Oranje Wit goed korfballen en de ploeg liep nog uit naar 7-14.

Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (4), Loes Weijs (3), Jessica Klaasens (2), Lizzy Michels (2), Maureen Drabbels, Lynn Engels en Carlijn Bonants.