Goedzat (linksboven) en Verrékkes Moj willen naar de finale.
Goedzat (linksboven) en Verrékkes Moj willen naar de finale. Foto's: Yme Raafs

Opwarmen voor LVK (2)

Venray | De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer wordt op vrijdag 4 februari gehouden in Venray. Vijf Venrayse inzendingen maken nog kans op een plek in de 47ste LVK-finale. Peel en Maas blikt met deze vijf halvefinalisten vooruit op het grootste liedjesspektakel van Limburg. De halve finales van het LVK 2023 worden uitgezonden op vrijdag 13, vrijdag 20 en vrijdag 27 januari. In deze tweede editie blikken we vooruit met Verrékkes Moj en Goedzat.

Voor Verrékkes Moj, bestaande uit Sija Mooren, Sanne van Kessel, Klaas Manders en Jonas Coppus, wordt het de tweede halve finale van het LVK. Het kwartet kroonde zich twee keer tot winnaar van het Tiener Vastelaovend Konkoer (2018 en 2019) en is klaar om nu te schitteren op het grote LVK-podium. Dat moet dan gebeuren met het liedje Los van de groond.

Coen Classens en David Janssen vormen samen Goedzat. Voor het duo uit Veulen zou het niet de eerste keer zijn dat de LVK-finale wordt gehaald. Zo werd in 2019 de eindstrijd gehaald met het nummer HutjeMutje en twee jaar later met Gare Òppe Klos. Het liedje Te moet nieuw succes brengen voor Goedzat. "Alleen als ik al denk aan een LVK-finale in Venray begint het al te kriebelen", zegt David Janssen. "Dat is bij Coen precies hetzelfde. Je moet wel kriebels hebben anders komt het niet goed."

Dat de opnames voor de halve finale afgelopen vrijdag al plaatsvonden kan Janssen wel begrijpen. Dat hij zo lang in spanning zit vindt hij dan ook niet erg. "We hebben er dit jaar ook te veel zin in. Er komen weer overal carnavalsprinsen uit en vastelaovend leeft weer als nooit tevoren. Ook voor ons is het vanaf vorig weekend weer iedere week feest met optredens. De voorpret is geweldig, we genieten ook zelf heel erg van ons nummer en laten we hopen dat we over twee weken mogen genieten op het finalepodium. Daar gaan we natuurlijk vol voor."

Jonas Coppus van Verrékkes Moj kijkt met een heel goed gevoel terug op de opnames van de halve finales. "Voor ons gevoel hebben we er alles aan gedaan. Het was voor ons de eerste keer in de halve finale van het LVK en het publiek was heel enthousiast. We hadden ook een bus vol fans meegenomen en nu hopen we op de LVK-finale in Venray. Dat zou echt een droom zijn."

Voor dit jaar is Verrékes Moj een nieuwe weg ingeslagen. Er werd gewerkt met een nieuw team aan tekstschrijvers. "Toen we begonnen waren we natuurlijk tieners, nu zijn we een aantal jaren ouder en willen we ook als kwartet een stap zetten. In onze ogen en ook in de ogen van de vorige tekstschrijvers konden we dat het beste doen met een nieuwe groep. Met Los van de groond hebben we weer een stap vooruit gezet. Dat merken we ook in het aantal aanvragen voor optredens. Afgelopen week zijn we voor het eerst in Zuid-Limburg geweest en daar zongen feestvierders onze nummers mee en dat was wel echt vet om mee te maken."

Vérrekes Moj en Goedzat gaan vol voor finaleplaats


De tweede halve finale met Verrékkes Moj en Goedzat wordt op vrijdag 20 januari uitgezonden op L1-radio en televisie tussen 18.00 en 20.00 uur. In elke uitzending maken twintig artiesten hun opwachting. Deze uitzendingen wordt herhaald op zaterdag 21 januari tussen 10.00 en 12.00 uur. Stemmen kan aansluitend gedurende dertig minuten aan deze halve finale (óf aansluitend aan de herhaling), nadat de presentator het startsein heeft gegeven. Per halve finale en per herhaling kan per telefoonnummer op maximaal drie unieke liedjes gestemd worden. Daarvoor dient driemaal een apart sms-bericht (1 euro per sms) gestuurd te worden naar 4004.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding