Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Ontlading na 2,5 jaar voorpret

Carnaval Carnaval Cultuur en Uitgaan Venray

Is het een coup van een wethouder, een fluwelen revolutie? Welnee, het is een gewone in Venray geboren en getogen man, die in Amsterdam woont en nu prins wordt van Venray. Toen hij 2,5 jaar geleden gevraagd werd, was er helemaal geen sprake van enig wethouderschap.


Daan Janssen kijkt samen met zijn adjudanten Bas de Keijzer en Koen Mijnster terug op een bijzondere periode. “Toen ik in 2020 gevraagd werd, was wel duidelijk dat het mogelijk een heel bijzonder vastelaovesseizoen zou worden. En toch zeg je ja, als ze je vragen.” Daar hoefde hij niet aan te twijfelen. “Ook mijn vriendin Rachel van Loenen zei meteen: ‘Dat moet je doen’.”


Echter, daags voordat zijn adjudanten gevraagd zouden worden, stond Nederland op zijn kop: lockdown. “Dan weet je dat het niet doorgaat en alles een jaar doorschuift. Ik heb het toen ook goed kunnen wegstoppen, maar een jaar later ging het weer mis, weer corona. Bas en Koen waren in september al gevraagd en we hadden al heel veel voorbereid. Maar langzaam mocht steeds..