Deze foto uit 1977 is gemaakt bij de opening van De Wieën.
Deze foto uit 1977 is gemaakt bij de opening van De Wieën. Foto: RooyNet

Hoezo slaapstand?

Venray | Op de valreep van het oude jaar 2022 kondigt het bestuur van het wandel- en hardloopevenement Venrayse Singelloop aan dat ze met spijt in het hart de stekker eruit moeten trekken. 


Het blijkt steeds moeilijker te zijn om vrijwilligers te vinden, waaronder met name verkeersregelaars. Nou doet dit probleem zich helaas bij bijna alle verenigingen voor; vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap of een deel van de gemeenschap worden een schaars goed. De Singelloop genoot steeds meer belangstelling van jong en oud. Het parcours kent vele knooppunten en dat vraagt dus veel verkeersregelaars en je kunt de Singelloop niet even 'verleggen' want het heet nou eenmaal de Singelloop. Voor de fanatieke loper zijn er de nodige alternatieven maar voor de jeugd is het natuurlijk wel spijtig om niet meer door hartje Venray voor je eigen familie te kunnen schitteren.

Op deze oude foto uit 1977 zie je jeugdig talent, opgesteld in de Schoolstraat en klaar voor de start. Wie weet zaten er toen al deelnemers aan de latere Singelloop tussen. Singelloop-voorzitter Brendan Rijsdijk blijft optimistisch en heeft het over een 'slaapstand'. Laten we het hopen maar misschien heeft verleggen van het parcours meer kansen als dit betekent dat er minder vrijwilligers nodig zijn. Laten we hopen dat er in 2023 zich bij de Singelloop-organisatie (maar ook bij andere clubs) weer vrijwilligers aanmelden zodat dit soort evenementen voor de gemeente behouden blijven onder het motto: beter óp de kaart dan van de kaart!


Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto’s, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas, weekbladen en het Genealogisch Archief van de gemeente Venray inzien.