Een toost op het nieuwe jaar 2023 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Centrale van Ouderenverenigingen in ouderencentrum De Kemphaan in Venray.
Een toost op het nieuwe jaar 2023 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Centrale van Ouderenverenigingen in ouderencentrum De Kemphaan in Venray. Foto: Rikus ten Brücke

‘Steeds meer ik, ik, ik en minder wij’

Algemeen Venray

“Corona, energiekosten en groot onderhoud hebben zo’n grote slokken genomen dat het glas meer dan halfleeg is. Dankzij het begrip van onze huurders, de extra bijdrage van de gemeente Venray in het exploitatietekort en zeker dankzij de geweldige inzet van onze vrijwilligers is de bodem echter nog niet helemaal in zicht. Dank daarvoor.”

Theo Janssen, voorzitter van stichting De Kemphaan, wond er dinsdagmiddag in zijn nieuwjaarspeech geen doekjes om. Zijn woorden bestonden uit een mix van zorgen en hoop. Want positief gestemd over het feit dat het goedkomt met de toekomst van het thuishonk voor vele senioren is hij, na het gesprek enkele uren eerder met de wethouders Martin Leenders en Daan Janssen, waarin het bestuur van het ouderencentrum aan het Kennedyplein in Venray de nijpende financiële situatie opnieuw aankaartte, zeker. “We hopen dan ook dat de komende jaren, ondanks de alsmaar stijgende energiekosten en het noodzakelijk groot onderhoud, met behulp van de daarvoor bestemde instanties de bodem van het glas buiten het zicht kan blijven”, zo vertelde hij eerlijk te..