Afbeelding
Foto: ERA Producties

Volksmusik mit Schwung 25 jaar

Venray | 25 jaar Volksmusik mit Schwung presenteert op zondag 15 januari 2023 Böhmisch trifft Mährisch met medewerking van Einfach Böhmisch en Západská.


Einfach Böhmisch zag het levenslicht in februari 2018 en is intussen meer dan vier jaar muzikaal actief. Het is een blaaskapel met zeven enthousiaste muzikanten die zich hebben toegelegd op de moderne Böhmische blaasmuziek. Doelstelling van Einfach Böhmisch is niet alleen de oude en bekende Böhmische blaasmuziek laten horen, maar vooral ook nieuwe, hedendaagse muziek in dit genre.


Západská, dat in het Tsjechisch 'Kapel uit het westen' betekent, is opgericht in 2010. Deze kapel bestaat uit dertien ervaren muzikanten uit de regio Roelofarendsveen. Alle muzikanten hebben een voorliefde voor de Moravische, Mährische en Böhmische muziek. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Mährische blaasmuziek aangevuld met andere muziekstijlen. De presentatie is in handen van Rob Claessens.

Locatie: ’t Platteland, Lorbaan 1 in Veulen. Aanvang: 11.00 uur, de zaal is open vanaf 10.30 uur. Entreeprijs: 5 euro. Reserveren kan via kaarten@volksmusikmitschwung.nl.


Foto: Zapadska. Foto: Kemra Media.