Afbeelding
Foto: eigen foto

Winterwandeling voor goede doel

Meerlo | De winterwandeling in Meerlo wordt na twee aangepaste edities op 8 januari weer gehouden zonder enige coronabeperkingen. De wandeling is een sportieve en recreatieve uitdaging en wordt traditiegetrouw gehouden na de feestdagen. De start van de winterwandeling is bij muziekzaal De Speulplats aan de Mgr. Jenneskensstraat 7 in Meerlo.


Op die plek is ook het eindpunt van de wandeling. Zo hebben de deelnemers na afloop nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld nog soep te eten. Starten is mogelijk tussen 10.00 uur tot 13.00 uur. De kosten voor deelname bedragen twee euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. De deelnemers ontvangen een routebeschrijving op papier. De route kan ook ter plekke op de telefoon of navigatie geladen worden. Er zijn wandelingen van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet.

Tijdens de wandeling is er, zoals vertrouwd, ook weer tijd ingeruimd voor een pauze. Als pauzeplaats halverwege de routes, hebben de organisatoren net als elk jaar weer een unieke plek gevonden. Hier kunnen de wandelaars, voor een vrijwillige bijdrage, genieten van koffie, thee, ranja of warme chocolademelk met iets lekkers. 


Pauzeplaats

De wandelaars worden ieder jaar niet alleen verrast met een unieke pauzeplaats, maar ook met verrassende routes. Dat is mogelijk doordat de pauzeplaats elk jaar op een andere locatie te vinden is. Wandelaars kunnen onderweg weer genieten van de mooie afwisselende landschappen en natuurontwikkeling.


Goed doel

De organisatie is in handen van de organisatie van SamenLoop Horst aan de Maas. Het motto is Wandel tegen Kanker, de opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding en het Toon Hermanshuis Noord-Limburg. Het is de 21ste editie van de winterwandeling in Meerlo.